FødevareWatch

Minister vil give slagterier millionrabat på kødkontrol

Slagterierne skal årligt slippe for regninger for 25 millioner kroner. Offentlig kontrol skal være billigere.

De danske slagterier skal slippe billigere, når det offentlige kommer på kontrolbesøg. Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil sammen med svineslagterierne sætte udgifterne til den offentlige kontrol ned med op til 25 millioner kroner over de næste fire år.

Tallene fremgår af en rapport, som ministeriet har fået lavet. Heri har man sammenlignet kontrollen på en række eksportslagterier, og man er kommet frem til 10 anbefalinger, der nu skal drøftes med svineslagterierne.

"Slagteriernes konkurrenceevne er under hårdt pres, og derfor er jeg glad for, at vi kan spare slagterierne for op til 25 millioner kroner i kødkontrollen," siger Dan Jørgensen i en kommentar.

Følg fødevareindustrien tæt - læs FødevareWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - tilmeld dig her!

"Effektiviseringerne skal ske, mens vi fastholder det høje niveau for fødevaresikkerhed, dyresundhed og dyrevelfærd i Danmark," siger fødevareministeren.

Samtidig har ministeren taget initiativ til et såkaldt nabotjek, der skal sammenligne kødkontrollen i Danmark set i forhold til kontrollen i vores nabolande.

Sammenligningen skal se på implementering af EU-regler, eksportkrav og kontrolomkostninger for ad den vej at pege på muligheder for, at kontrollen kan blive endnu bedre og billigere.

Stor opbakning til vækstplan fra fødevareledere

"Vores vigtige danske slagteriarbejdspladser skal ikke ende i Polen eller Ukraine. Derfor har jeg sat gang i et nabotjek af reglerne, så vi kan få fjernet unødvendige krav, men fastholde en fødevaresikkerhed i verdensklasse," siger Dan Jørgensen.

Kødkontrol, der udføres af Fødevarestyrelsen, spiller en stor rolle for de danske slagterier. Styrelsens garanti for, at produkterne har en høj fødevaresikkerhed giver adgang til eksportmarkeder for milliarder.

Kontrollen koster hvert år svine-, kreatur- og fjerkræslagterierne samlet op mod 250 millioner kroner.

Minister: Økologi er sundere, fordi...

Minister til supermarkeder: Økokyllinger er alt for dyre

Dan Jørgensen langer ud efter detailgiganter

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier