FødevareWatch

Dansk Erhverv: Du har misforstået noget, Dan Jørgensen

Fødevareminister Dan Jørgensen skød i weekenden med skarpt mod detailgiganterne i en kronik. Nu svarer Dansk Erhverv igen: "Vi mener, han har misforstået situationen."

Foto: Casper Dalhoff/ JP

De store aktører i detailhandlen lever ikke op til deres ansvar, når det handler om sundhed, lød budskabet i den kronik, fødevareminister Dan Jørgensen (S) lørdag havde i Jyllands-Posten.

Her kritiserede ministeren bl.a. detailhandlens 13-punktsplan mod fedme, som ifølge Dan Jørgensen mest er "nydelige ord på nettet."

Men kritikken er langt fra fair, mener Lotte Engbæk Larsen, markedschef i Dansk Erhverv, som repræsenterer de store spillere i detailhandlen.

"Vi er kede af det, hvis han oplever det sådan. Planen mod fedme lever faktisk fint ude blandt indkøberne i dagligvarekæderne. Så vi mener, Dan Jørgensen har misforstået situationen, og måske burde han have inviteret detailhandlen til et møde, inden han satte sig til tasterne," siger hun til FødevareWatch.

"Når han påstår, at planen er død, irriterer det jo branchen, som har gjort en indsats omkring den her plan," tilføjer hun.

Svada overrasker

Dan Jørgensen udtrykker desuden i sin kronik, at det er for svært at finde "lækre poser med spiseklar frugt og grønt og mindre sukker, fedt og salt", når man bevæger sig rundt i de danske supermarkeder.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Til gengæld mener han, at butikkerne bugner af slik og søde sager. Men heller ikke denne del af kritikken er Dansk Erhverv imponeret over.

"Spørgsmålet er, om Dan Jørgensen kan dokumentere det. Ja, der er slik i butikkerne, og det vil der altid være, men jeg synes ikke, han tegner et retvisende billede. Det er jo absolut ikke sådan, at butikkerne gemmer de sunde produkter af vejen,” siger Lotte Engbæk Larsen.

Synes du, det er useriøst, hvad Dan Jørgensen skriver?

”Vi er overraskede over, at han kommer med sådan en svada i avisen. Hvis han gerne vil ud med et budskab til os, er vi ikke længere end et telefonopkald væk. Det ville være rart, hvis han inviterede os, og så kunne vi snakke det igennem.”

Dan Jørgensen langer ud efter detailgiganter

Supermarkeder vil fylde hylderne med flere nyheder

Nu giver Irma mindre producenter unik chance 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier