Minister: Økologi er sundere, fordi...

Færre kunstige tilsætningsstoffer, færre rester af sprøjtemidler og medicin – og færre antibiotikaresistente bakterier.
Det er nogle af de årsager, som fødevareminister Dan Jørgensen (S) ser som argumenter for, at økologiske fødevarer er bedre end konventionelt producerede fødevarer – set med sundhedsbrillerne på.
Det skriver altinget.dk.
Baggrunden er, at Hans Chr. Schmidt (V) har bedt ministeren dokumentere, hvordan han kan sige, at ”økologiske fødevarer ud fra en sundhedsmæssig betragtning er bedre end konventionelt producerede fødevarer."
I sit svar til Folketinget skriver Dan Jørgensen bl.a.:
"Økologiske produkter indeholder eksempelvis færre kunstige tilsætningsstoffer samt færre rester af sprøjtemidler og medicin. Det er ligeledes påvist, at økologiske svin i mindre grad indeholder antibiotikaresistente bakterier end konventionelt producerede svin.”
Ny ordning udfordrer danske økomål