FødevareWatch

Ministerier i stor uenighed om nye hypermarkeder

Miljøministeriet er ude med riven efter Erhvervsministeriets forslag om at åbne nye megasupermarkeder.

Foto: Thomas Priskorn/ JP

Ifølge et notat fra Naturstyrelsen, der hører under miljøministeren, er rapporten "Fremtidens detailhandel," der anbefaler at udvande planloven for at gøre plads til endnu større lavprisvarehuse i Danmark præget af irrelevante og ukorrekte udsagn. Det skriver information.dk

Rapporten er udarbejdet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen under erhvervs- og vækstministeren, og notatet benytter sig ifølge avisen af usædvanligt skarpe vendinger.

Naturstyrelsen skriver i sit høringssvar, som Information er i besiddelse af, at "opgaven ikke er løst," at rapporten fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er baseret på en ældre rapport, der "har været kritiseret fra flere sider," og at "disse væsentlige kritikpunkter er ikke blevet behandlet."

Hypermarkeder medfører masselukninger

Uenigheden er foranlediget af, at Produktivitetskommissionen på mandag offentliggør sin længe ventede slutrapport til regeringen om, hvordan produktiviteten bedst øges i Danmark.

 Danske detailhandlere frygter, at kommissionen vil foreslå, at man tillader opførelsen af de såkaldte hypermarkeder . Ved at åbne for meget store hypermarkeder – herunder måske nye internationale discountkæder - vil man kunne skærpe konkurrencen og øge produktiviteten, ræsonnerer kommissionen.

Det vil føre til masselukninger af mindre butikker, advarer detailhandlen i dag.

Et hypermarked er et stort supermarked på mindst 5.000 kvadratmeter. I dag er grænsen for en dagligvarebutik på 3.500 kvadratmeter. Hypermarkedkonceptet kender vi fra Bilkas store varehuse rundt omkring i landet.

Trodsig indkøbschef satser stort på netbutik

Coop klar til tab på øko-kyllinger, hvis..

Købmænd: Flere hypermarkeder betyder lukninger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier