FødevareWatch

Købmænd: Flere hypermarkeder betyder lukninger

Hvis Danmark får flere megasupermarkeder, vil det betyde en stribe af lukninger for købmænd. Det er den kontante advarsel fra detailhandlen, som forventer, at Produktivitetskommissionen i næste uge vil åbne op for flere hypermarkeder.

Foto: Lars Krabbe

Det forventes, at Produktivitetskomissionen vil opfordre politikerne til at tillade flere store varehuse, men det advarer små købmænd imod. Det skriver dr.dk.

Bygningen af flere store varehuse, de såkaldte hypermarkeder, vil medføre 'en flodbølge' af lukninger blandt købmændene i landsbyerne.

Det er advarslen fra 48 organisationer og virksomheder, som formoder, at netop sådan en tilladelse er på Produktivitetskomissionens anbefalinger i næste uge.

"Hypermarkeder omsætter typisk for 50 gange så meget som små butikker. Og danskerne vil ikke pludselig begynde at købe flere varer, så den omsætning skal komme et sted fra," siger Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i COOP Danmark til dr.dk.

COOP Danmark, De Samvirkende Købmænd, der tilsammen tæller butikker som Kvickly, Superbrugsen, Dagli Brugsen, Irma, Fakta, Kiwi, REMA 1000, Spar og SuperBest, er blandt de detailhandler, der er bekymrede for udsigten til flere hypermarkeder.

De har derfor skrevet et brev til Christiansborg sammen med 38 andre handelsorganisationer, hvor de opfordrer politikerne til, at der bliver holdt fast i de nuværende regler.

Lidl fjerner topchef

Minister til supermarkeder: Økokyllinger er alt for dyre

Salling-direktør siger farvel

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier