FødevareWatch

Trodsig indkøbschef satser stort på netbutik

Sebastian Hansen har udviklet en portal, hvor glutenallergikere kan købe fødevarer til favorable priser. Jeg har gjort det i trods, siger han om projektet.

Foto: Jon Elswick

Iværksætteren Sebastian Hansen, der til daglig fungerer som indkøbschef i Gourmet Gruppen, har udviklet allergitorvet.dk som en modreaktion på, hvad han mener, er horrible priser for glutenfri fødevarer i den danske detailhandel.

"Vi gør ikke det her for vores blå øjnes skyld - vi gør det ud af trods over for supermarkedstyranniet, som dikterer, hvad vi skal spise og til hvilke priser, vi skal have det," siger han til FødevareWatch.

Sebastian Hansen har sat sig ind i prisniveauerne for danske glutenfri fødevarer, fordi hans datter ofte har haft veninder med glutenallergi med hjemme til middag i huset.

"Jeg skulle købe tarteletter uden gluten, og de kostede 15 kr. stykket. Og der var fire børn. Jeg blev stiktosset over det og tænkte, at det må vi gøre noget ved," siger Sebastian Hansen.

Det høje prisniveau fik ham til at undersøge, hvad han kunne indkøbe de pågældende varer for til indkøbspris hos sine leverandører via Gourmet Gruppen. Priserne var stort set lig priserne på konventionelle fødevarer.

"Jeg havde fået at vide, at det var lidt dyrere at være glutenallergiker. Men priserne er jo horribelt høje. Det er noget svineri," siger Sebastian Hansen.

Ingen avance på forbrugerne

Det fik Hansen og partneren Knud Lyngholm til at sætte sig for at udvikle en internetportal, hvor de sælger varerne til den udbudte indkøbspris plus administration og fragt fra leverandøren.

"Vores fortjeneste hentes ikke som avance overfor forbrugeren, men ved mængderabatter ved leverandørerne. For eksempel sælges glutenfri mel for 98 kroner for fem kg. Hvis vi kun sælger en pakke, tjener vi intet. Men sælger vi 100 pakker - så får vi en rabat på eksempelvis 8 pct." siger Sebastian Hansen.

Udover allergitorvet.dk oprettede duoen d. 1.januar firmaet madterminalen.dk, som er B2B-versionen af allergitorvet.dk. Madterminalen.dk er oprettet ved hjælp af fondsmidler og har fået støtte af blandt andre Foreningen PlanDanmark. Knud Lyngholm og Sebastian Hansen har selv via Gourmet Gruppen investeret i oprettelsen af allergitorvet.dk

Sebastian Hansen forventer en omsætning på 1 mia. kr. inden for tre år på allergitorvet.dk alene og et mål om at dække 1 pct. af det samlede fødevaremarked i Danmark.

Han erkender dog, at indtjeningen på bundlinjen bliver marginal. Men det er heller ikke det vigtigste, fastslår han.

"Jeg er så glad for, at jeg er gået ind i det her, for jeg kan jo se, at jeg hjælper rigtig mange mennesker."

Hjemmelavet mad sælges nu over nettet

Danskere klar til online-supermarkeder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier