TEMA: Når Danmark vågner

TEMA: Efter et år med svingende op- og nedlukninger har regeringen nu varslet en udvidet genåbning af det danske samfund. I en række artikler følger FødevareWatch vejen tilbage mod normalen i den danske fødevaresektor.

Foto: Finn Frandsen

I midten af april nåede Folketinget til enighed om en ny, storstilet genåbningsplan for bl.a. de danske restauranter.

Blandt aftalepunkterne var en opdatering af den hidtil todelte aftale for restauranter, hvor bl.a. landets spisesteder, barer og beværtninger i første gang kun måtte åbne for udeserervering fra 21. april og frem til 6. maj.

I stedet måtte der allerede fra 21. april åbnes for indeservering bevæbnet med coronapas og en reservation – og derfra gik det stærkt...

Overblik: Sådan genåbnes spisesteder og barer i ny aftale 

 

Vi har siden fredag løbet rundt med armene over hovedet.

Steen D. Pedersen, adm. direktør ved Dansk Cater

 

Grossisterne ruster sig til genåbning

Flere tusinde ansatte hos aktører som Hørkram og Dansk Cater er hevet ind på arbejde for at tage imod bestillinger fra de serveringssteder, der åbner onsdag.

"Der er kommet fuld gang i alle hjørner af forretningen," siger Steen D. Pedersen.

Totalgrossister ruster sig til restauranternes genåbning 

 

Carlsberg sender flere biler på vejene

En fremrykket genåbning af indeservering hos danske restauranter betyder nu, at det danske bryggeri skal op i gear. Telefoner og onlinebestillinger har været "glødende", lyder meldingen fra Carlsbergbyen.

Carlsberg sender flere lastvogne på vejene i genåbningsfremrykning

 

Arla-chef: Mandag var første dag i 2021

Efter et år meget langt fra normalen stiger optimismen i den del af Arla, der arbejder tæt sammen med foodservicesektoren.

Arla-chef: Mandag var første dag i 2021  

 

Foto: PR / Sunset Boulevard
Foto: PR / Sunset Boulevard

Fastfoodkæder holder igen

På grund af krav om bordreservation vil flere fastfoodkæder ikke åbne for gæster indendørs fra 21. maj.

"Vores branche er præget af impulsivitet, hvorfor over halvdelen af vores gæster besgøer os som følge af en hurtig beslutning," skriver Jens Broch.

Fastfood-direktør: "Bedst som man troede, at der var lys for enden af tunnelen, bliver det igen mørkt" 

 

Restaurantkæde vender på en tallerken

Direktøren for restauantkæden Bones, Jan Vinther Laursen, afviste konsekvent kun at åbne for udeservering, men med nye toner fra Christiansborg løber man stærkt på bøfrestauranterne for at blive klar til åbning onsdag. 

"Nu kan vi selv styre temperaturen og udskiftningen indenfor, så vi kæmper vores bedste for at få bemanding og være klar til en åbning på onsdag," siger direktøren.

Bøfkæde vender på en tallerken: Spareribsen er klar onsdag

 

Foto: Jacob Ehrbahn/pxjefad01.jpg
Foto: Jacob Ehrbahn/pxjefad01.jpg

Nattelivet koldstarter på rekordtid

Mens der er udsigt til flere måneder med røde driftstal, jagter Old Irish Pub nu hundredvis af nye ansatte til genåbningen af Danmark. "Vi ser det som en investering i sommeren og resten af året," siger adm. direktør Peder Blak.

Pubkæde åbner til måneders underskudsforretning

 

Foto: PR / Unibake
Foto: PR / Unibake

Brødkæmpe forventer ekstra skub på sommersalget

Der er høje forventninger til salget af brød og kager i et mere åbent Danmark, lyder meldingen fra Hatting-ejeren Lantmännen Unibake Danmark. Selskabet er storleverandører til foodserviceområdet, og direktør Anette Kalle ser frem til mange flere udespisende og danske turister i sommerlandet.

Brødkæmpe forventer ekstra skub på sommersalget 

Se de seneste nyheder fra FødevareWatch