FødevareWatch

Overblik: Sådan genåbnes spisesteder og barer i ny aftale

Nattens politiske aftale sætter fart på genåbningerne af værtshuse, restauranter, fodboldkampe og alle mulig andre forsamlinger. Få et overblik herunder.

Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix

Natten til fredag blev Folketinget enig om en ny aftale om genåbning, der blandt andet giver mulighed for servering indendørs på restauranter og barer samt tilskuere til Superligaen i fodbold.

Den nye aftale træder i kraft 21. april, og det betyder, at caféer og restauranter får lov til at åbne for indendørs servering. Dog med krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas. Samtidig fjernes kravet om coronapas ved udendørs servering. Sidste udskænkning er klokken 22.00.

Restauranter må onsdag åbne for indendørs servering 

Genåbningen gælder også for barer og værtshuse, der ifølge Erhvervsministeriet kan åbne på lige fod med restauranter og caféer som serveringssteder i henhold til rammeaftalen.

Barer og værtshuse åbner også 21. april 

Det betyder, at der for udendørsservering ikke vil være krav om coronapas, mens der for indendørsservering vil være krav om coronapas og forudgående bordbestilling.

Som en del af aftalen hæves forsamlingsloftet, så det fra 21. april er muligt at samles ti personer indendørs og 50 personer udendørs. Fra 6. maj hæves loftet til 25 indendørs og 75 udendørs, fra 21. maj til 50 indendørs og 100 udendørs og fra 11. juni til 100 indendørs, mens loftet for udendørs forsamlinger afskaffes.

Horesta: Der er brug for en endnu hurtigere genåbning 

Disse steder er fortsat lukkede

Her er et overblik over nogle af steder, der fortsat er lukket:

  • Fitnesscentre: Kan ifølge genåbningsaftale fra 22. marts tidligst åbne 6. maj. Det skal aftales nærmere. Alternativt 21. maj.
  • Spillesteder, teatre og biografer: Kan åbne 6. maj.
  • Indendørs idræt for voksne i aldersgruppen 18-70 år. Det vil sige sportsgrene som badminton, håndbold og volleyball: Kan ifølge tidligere genåbningsaftale tidligst åbne 6. maj - alternativt 21. maj.
  • Badelande og svømmehaller (for ikke-foreningsaktiviteter): Kan åbne 21. maj.
  • Legelande og indendørs områder i forlystelsesparker og zoologiske haver. Kan genåbne 21. maj.
  • Kasinoer og spillehaller: Kan åbne 21. maj.
  • Diskoteker: Der er ikke sat dato på, hvornår de kan genåbne. Folketinget har bedt Epidemikommissionen komme med en vurdering af muligheden for en genåbning, når alle over 50 år er vaccineret. Det ventes at være i slutningen af maj.
  • Festivaler: En ekspertgruppe vil i løbet af få dage komme med anbefalinger til, hvordan man eventuelt vil kunne afholde festivaler og andre store arrangementer til sommer.

Kilder: Justitsministeriet, Statsministeriet, Kulturministeriet.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier