FødevareWatch

Barer og værtshuse åbner også 21. april

Med udskænkning til klokken 22 og åbent til klokken 23 må barer og værtshuse også slå dørene op 21. april.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

De danske barer og værtshuse kan sammen med restauranterne og caféerne se frem til at åbne 21. april. Det bekræfter Erhvervsministeriet, efter at TV2 fredag morgen kunne berette om det.

"Erhvervsministeriet oplyser, at barer og værtshuse er omfattet på lige fod med restauranter og caféer som serveringssteder i henhold til rammeaftale om plan for genåbning af Danmark og dermed kan åbne den 21. april," skriver ministeriet i en mail.

"For udendørsservering vil der ikke være krav om coronapas, mens der for indendørsservering vil være krav om coronapas og forudgående bordbestilling".

Åbningen af barer og værtshuse sker som følge af den aftale om en øget genåbning, der blev indgået torsdag aften.

Restauranter må onsdag åbne for indendørs servering 

På lige fod med restauranter og caféer skal barer og værtshuse have sidste udskænkning klokken 22. Herefter har kunderne en time til at indtage deres varer, inden serveringsstederne klokken 23 skal være lukket.

Der vil være arealkrav om to kvadratmeter for siddende servering og fire kvadratmeter, hvis der ikke siddes ned.

Fredag vil ministeriet drøfte med de såkaldte sektorpartnere, hvordan de specifikke retningslinjer på området skal se ud i lyset af aftalen fra torsdag aften.

Horesta: Der er brug for en endnu hurtigere genåbning 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier