FødevareWatch

Restauranter må onsdag åbne for indendørs servering

Ny aftale fremrykker genåbning mere end ventet. Fra på onsdag kan borgerne igen komme på restaurant indendørs med coronapas og bordbestilling.

Foto: Christian Lykking/Ritzau Scanpix

Et politisk flertal vil åbne for indendørs servering på restauranter fra 21. april med bordbestilling og coronapas.

Det ventes også, at forsamlingsloftet bliver hævet. Det fremgår af en aftale sent torsdag aften.

"Vi kan nu fremrykke store og væsentlige dele af genåbningen, som kommer til at præge vores alle sammens hverdag i positiv retning allerede fra næste uge," siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

"Det skyldes, at vi står i en gunstig position i Danmark. Vi laver en større genåbning end planlagt, fordi der er rum til det, og smitten er under kontrol med lave indlæggelsestal," siger sundhedsministeren.

Flere skolebørn, studerende og afgangselever kan vende tilbage i skolen i størstedelen af landet bortset fra hovedstaden, hvor smitteniveauet er højere.

Aftalen betyder også, at der igen kan komme et vist antal fans tilbage på landets fodboldstadions under superligaordningen.

"Vi er i den privilegerede situation, at det er muligt at åbne mere op. Mødet er endt i en bred aftale. Det omfatter i hovedelementer, at flere i uddannelser kan vende tilbage, 5. – 8.-klasse kan komme tilbage mere end hver anden uge, afgangselever og erhvervsuddannelser kan vende tilbage," siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

Der åbnes også for mere indendørs idræt for unge og ældre.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier