En del af Watch Medier

FødevareWatchonsdag4. oktober 2023

  • Seneste
  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
  • Søg
  • Log ind
FødevareWatchonsdag4. oktober 2023
  • Søg
  • Log ind
  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
Fødevarer

Jensens Bøfhus får igen tilført millioner fra ejerkredsen

Ifølge selskabets direktør skal det sikre fremtiden og hjælpe den danske restaurantkæde gennem en vanskelig tid.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Finans
AF CECILIE ALS MORTENSEN, FINANS

Den danske restaurantkæde Jensens Bøfhus har igen fået tilført ny kapital for at klare sig gennem coronakrisen.

Kæden har længe kæmpet med at få økonomien til at hænge sammen, og nu skal 14 mio. kr. fra selskabets ejerkreds hjælpe den danske familierestaurant videre i en vanskelig tid, hvor restauranter og caféer fortsat er tvangslukket. 

"Jeg tror ikke, at det er gået nogens næse forbi, at coronanedlukningen har været ekstremt hård for os og hele branchen. Derfor har vi løbende fået tilført den nødvendige kapital. Det er udtryk for, at vores ejerkreds bakker 100 pct. op mod virksomheden," siger Anders Nikolaisen, adm. direktør i Jensens Bøfhus.

Han fortæller, at ejerkredsens kapitalindsprøjtning skal bruges på drift.

Det er langt fra første gang, at kædens ejerkreds, der bl.a. tæller skibsrigmanden Torben Østergaard-Nielsen, robot-investoren Enrico Krog Iversen og advokat Jørn Uffe Bonnesen, har kastet penge efter restaurantkæden.

Så sent som i januar i år tilførte ejerkredsen 50 mio. kr. til selskabet bag kæden.

Men nu ser det ifølge Anders Nikolaisen ud til at lysne for kæden. Direktøren forventer nemlig, at den kommende genåbning, der betyder, at restauranter og caféer kan servere udendørs fra den 21. april, vil påvirke selskabet positivt.

Derfor er kædens medarbejdere den seneste tid også blevet trænet til at håndtere genåbningen og serveringen udenfor.

"Hvis vejret er med os, forventer jeg, at vi får travlt. Det er det, vi forbereder os på, og vi har gjort klar til gæsterne med tæpper og varmelamper. Det er vigtigt for os at komme i gang igen og skabe aktivitet for både medarbejdere og samfundet. Det eneste, vi behøver for at komme på fode igen, er at få lov til at genåbne og skabe gode oplevelser," siger Anders Nikolaisen.

Men er det nok for jer at få lov at åbne for at sikre fremtiden for kæden?

"Vi lavede et rigtig fint overskud i 2019 (i driftsselskabet Danske Familierestauranter A/S, red.). Det er kulminationen på en tilpasning af virksomheden til den virkelighed, vi befinder os i, og den nye ledelse og ejerstruktur. Der er ikke noget af det, der er ændret under coronakrisen. Derfor har jeg heller ingen grund til at tro, at de gode rutiner og den gode drift, vi har oparbejdet i virksomheden i perioden, ikke kan fortsætte efter coronakrisen. Jeg har en klar forventning om, at når tingene er normaliseret, så har vi en fin drift igen," siger direktøren.

Samlet har Jensens Bøfhus i alt måttet afskedige omkring 250-300 medarbejdere i forbindelse med coronakrisen. Ifølge Anders Nikolaisen er planen, at samme antal skal genansættes i takt med genåbningen.

Jensens Bøfhus blev i 2018 solgt til en række fynske rigmænd, som reddede resterne af det, der på det tidspunkt var en synkende skude.

Ifølge den seneste genåbningsplan kan restauranter og caféer åbne for indendørs servering den 6. maj.

Jensens Bøfhus anklager Erhvervsstyrelsen for at være skyld i fyringer 

Bøfhus klager over Kollerup til Folketingets Ombudsmand

Burgerdirektør: Dansk vejr udgør en for stor trussel for udendørsservering

Del artikel

Relaterede artikler:

  • Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

    Pizza- og burgerkæder kan have fået uberettiget kompensation

  • Piet Klein, adm. direktør, Flammen. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

    Flammen vil åbne 12 nye restauranter

  • Regeringen forventer at have digitalt coronapas klar til maj

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Pr
Detail

Småkagekoncern skifter ud på toppost

Kelsen Group har fået ny adm. direktør efter, at Mads Waagepetersen efter tre år har forladt den italiensk-ejede koncern i Nørre Snede.
  • Danske selskaber venter spændt på resultater fra kinesisk nytår
  • Kendte fødevarefamilier holder skansen på milliardærliste

For abonnenter



Helle Münter Petersen er blevet en del af bestyrelsen i Løgismose. | Foto: Søren Vendelbo/ERH
Fødevarer

Tung fødevareprofil nyt ansigt i Løgismoses bestyrelse

For abonnenter



Arkivfoto: Carlsberg flaskeøl på en bar i St. Petersborg, Rusland i 2014. Foto: Alexander Demianchuk/Reuters/Ritzau Scanpix
Drikkevarer

Carlsberg: Russisk bryggeri værdiløst


Noahs Global laver mad fra en lang række forskellige køkkener i et såkaldt spøgelseskøkken. Om få uger kan passagerer på Roskilde Station bestille takeaway hos Noahs. | Foto: Noahs
Foodservice

Ungt spøgelseskøkken skal åbne madboder på togstationer

For abonnenter


En medarbejder på Baltika-bryggeriet. Carlsberg har haft kontrol med bryggeriet fra 2008 og frem til sommer. Foto: Ilya Naymushin/Reuters/Ritzau Scanpix
Drikkevarer

Carlsberg opsiger licensaftale med russisk datterselskab


Photo: Infarm/Irma/PR
Fødevarer

Vertikalt landbrug knækker nakken i Holland


  • Andelen af danske råvarer er løftet i de 40 kantiner under Kokkenes Køkken, men der skal gøres mere for dansk frugt og grønt, lyder meldingen. Her ses æblehøst hos Orskov Foods på Fyn. | Foto: Pr

    Danske grøntsager får fortrinsret i kantineselskab

    Æbler i sæson og kartofler fra dansk muld skal have endnu bedre plads hos kantineselskabet Kokkenes Køkken under Forenede Service. Fremtiden skal sikres for danske producenter.

    For abonnenter


  • Burger King-restauranterne er i Rusland ejet af fire partnere, herunder Restaurant Brands International, der i et joint venture står bag landets i alt 800 restauranter. | Foto: Misha Japaridze/AP/Ritzau Scanpix

    Russiske Burger King-restauranter drives videre trods exitbøn fra ejer

    Det har fået kritikere op ad stolene. Restaurantkoncernen bag begrunder langsom exit med komplicerede franchiseaftaler.

  • Baglandet i foreningslivet har været med til at adskille Coop fra Salling Group og skabe loyalitet, mener tidl. formand. Bjarne Møgelhøj. | Photo: Coop/pr

    Ny formandslinje møder skepsis: "Der er en risiko for at Coop mister sit særpræg"

    Ny Coop-formand vil zoome hårdt ind på forretningen uden skelen til foreningsliv for at styre dagligvareselskabet ud af krisen. Men der følger en risiko, siger eks-formand.

    For abonnenter


  • Photo: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.

    Ny rapport spår rygstød til fisk- og skaldyrsalternativer

    Medvinden til alternativerne kommer dog på en trist baggrund, nemlig mangel på fisk og skaldyr. 

  • Målet om at blive fossilfri gælder for Coop Danmarks egne butikker og ikke de selvstændige brugsforeninger, der driver ca. 400 af Coops tilsammen omkring 1000 butikker. | Foto: Niclas Jessen / Coop / PR

    Coop må igen udskyde mål om fossilfrie butikker

    Mindre udfordringer med udstyr og installationer er med til at forsinke deadline en smule for Coop. ”Vi har blikket skarpt rettet mod målet og er der næsten,” uddyber klimachef.

    For abonnenter


  • Foto: Rune Pedersen

    Ungt ølhus i Odense knækker nakken

    Krise på krise har slukket lyset i den fynske ølbar Bar Malt.

    For abonnenter


Læs også

"Der sker slet ikke nok fra bankernes side. Konventionelt landbrug er en stor forretning for bankerne, og hvis bankerne begynder at stille krav, så kan landmændene bare skifte bank," siger Ole Mathiassen, der er erhvervsdirektør i Merkur Andelskasse. | Foto: Pr/merkur Andelskasse
Fødevarer

Merkur sender 100 millioner efter plantebaseret mad: Savner selskab fra flere banker

Trods usikre vækstmuligheder tror Merkur Andelskasse på værdien og fremtidsudsigterne for et mere plantebaseret landbrug i Danmark. Men flere bliver nødt til at følge med.


Andelen af danske råvarer er løftet i de 40 kantiner under Kokkenes Køkken, men der skal gøres mere for dansk frugt og grønt, lyder meldingen. Her ses æblehøst hos Orskov Foods på Fyn. | Foto: Pr
Foodservice

Danske grøntsager får fortrinsret i kantineselskab

Æbler i sæson og kartofler fra dansk muld skal have endnu bedre plads hos kantineselskabet Kokkenes Køkken under Forenede Service. Fremtiden skal sikres for danske producenter.

For abonnenter



Baglandet i foreningslivet har været med til at adskille Coop fra Salling Group og skabe loyalitet, mener tidl. formand. Bjarne Møgelhøj. | Photo: Coop/pr
Detail

Ny formandslinje møder skepsis: "Der er en risiko for at Coop mister sit særpræg"

Ny Coop-formand vil zoome hårdt ind på forretningen uden skelen til foreningsliv for at styre dagligvareselskabet ud af krisen. Men der følger en risiko, siger eks-formand.

For abonnenter


Foto: Rune Pedersen
Servering

Ungt ølhus i Odense knækker nakken

Krise på krise har slukket lyset i den fynske ølbar Bar Malt.

For abonnenter



Photo: Lea Suzuki/AP/Ritzau Scanpix
Fødevarer

Aarhusiansk chokoladeselskab henter ny direktør

Eliza Chokolade skifter igen direktør og henter tidligere Skare Food-direktør ind midlertidigt. Selskabet er ejet af Kakes-koncernen.

For abonnenter



Photo: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.
Fiskeri

Ny rapport spår rygstød til fisk- og skaldyrsalternativer

Medvinden til alternativerne kommer dog på en trist baggrund, nemlig mangel på fisk og skaldyr. 

Job

  • Er du klar til at blive Supervisor i en nøgleposition i procesindustrien?

  • Process & Product Specialist til Carletti A/S

  • Sales Analyst & Key Account Manager til Semper Danmark

Se flere jobs

Seneste nyt

  • Carlsberg: Russisk bryggeri værdiløst –
  • Tung fødevareprofil nyt ansigt i Løgismoses bestyrelse –
  • Småkagekoncern skifter ud på toppost –
  • Vertikalt landbrug knækker nakken i Holland –
  • Carlsberg opsiger licensaftale med russisk datterselskab –
  • Ungt spøgelseskøkken skal åbne madboder på togstationer –
  • Russiske Burger King-restauranter drives videre trods exitbøn fra ejer –
  • Danske grøntsager får fortrinsret i kantineselskab –
  • Britiske fødevarepriser i første fald i to år –
  • Ungt ølhus i Odense knækker nakken –
  • Ny rapport spår rygstød til fisk- og skaldyrsalternativer –
  • Norske dagligvarekæder afventer konklusion i sag om milliardbøder –
  • Ny formandslinje møder skepsis: "Der er en risiko for at Coop mister sit særpræg" –
  • Coop må igen udskyde mål om fossilfrie butikker –
  • Merkur sender 100 millioner efter plantebaseret mad: Savner selskab fra flere banker –
Flere nyheder

Job

  • Er du klar til at blive Supervisor i en nøgleposition i procesindustrien?

  • Process & Product Specialist til Carletti A/S

  • Sales Analyst & Key Account Manager til Semper Danmark

Se flere jobs

Watch Job

  • Kontorassistent

  • Operational Excellence Director

  • Regnskabsassistent

  • Controller til fondsafvikling

  • Executive Assistant til ATP Ejendommes CEO Office

Se flere jobs

Kolofon

FødevareWatch
Søg

Sektioner

  • Fødevarer
  • Drikkevarer
  • Detail
  • Fiskeri
  • Servering
  • Foodservice
  • International
  • Sitemap
  • RSS feeds

Redaktør

Stine Skriver

stine.skriver@fwatch.dk

Tlf.: +45 3330 8424

  • Om FødevareWatch

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S

Bannerannoncering

annoncering@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Annoncering

Jobannoncering

job@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Job

Abonnement

Prøv FødevareWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed.

fodevarewatch@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7443

Læs mere om abonnement her

Adresse

FødevareWatch

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Tlf.: +45 3330 8424

Retningslinjer

  • Persondatapolitik

Copyright © FødevareWatch — Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret