FødevareWatch

Jensens Bøfhus anklager Erhvervsstyrelsen for at være skyld i fyringer

Der var tale om fejlagtig rådgivning, da Erhvervsstyrelsen sagde, at Jensens Bøfhus ikke havde adgang til lønkompensation, fordi de var i konflikt med 3F, mener restaurationskæden.

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Erhvervsstyrelsen er skyld i, at Jensens Bøfhus måtte fyre 200 medarbejder. Det mener restaurationskæden ifølge Berlingske.

Da Erhvervsstyrelsen oplyste Jensens Bøfhus, at de ikke kunne få lønkompensation på grund af en arbejdskonflikt med 3F, måtte de fyre 200 medarbejdere. Det viser sig dog, at bøfhuset alligevel kunne få lønkompensation.

"Vi var nødsaget til at afskedige medarbejdere, fordi vi var blevet vejledt om, at vi ikke kunne få lønkompensation, og da vi var tvangslukket af staten, skulle vi finde en eller anden måde at få tingene til at løbe rundt på, da vi har pligt til at skadebegrænse," siger Anders Nikolaisen, der er direktør i Jensens Bøfhus.

Erhvervsstyrelsen oplyser til Berlingske, at de ikke kan be- eller afkræfte den vejledning, der er blevet foretaget. Derfor klager restaurantkæden nu til Folketingets Ombudsmand.

Bøfhus klager over Kollerup til Folketingets Ombudsmand

3F åbner for genforhandling med Jensens Bøfhus 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier