FødevareWatch

Pizza- og burgerkæder kan have fået uberettiget kompensation

En arbejdskonflikt betyder, at et par restauranter under pizzakæden Gorms og burgerkæden Cocks & Cows muligvis har fået udbetalt uberettiget lønkompensation.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Siden marts 2020 har Fagforbundet 3F haft en arbejdskonflikt med flere boder i Tivoli Food Hall, og da virksomheder, der er omfattet af en konflikt på arbejdsmarkedet, er afskåret fra at modtage lønkompensation, kan det betyde, at et par restauranter under pizzakæden Gorms og burgerkæden Cocks & Cows skal betale udbetalt lønkompensation tilbage.

Det skriver Berlingske.

Til avisen oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S), at virksomheder har en forpligtelse til at oplyse Erhvervsstyrelsen om en eventuel arbejdskonflikt ved ansøgning om lønkompensation.

"Og lige i de her konkrete tilfælde med virksomheder i Tivoli Food Hall fortæller Erhvervsstyrelsen mig nu, at styrelsen ikke er blevet meddelt om netop dét, og at virksomhederne derfor har fået udbetalt kompensation. Når denne kompensation er uberettiget, skal der selvfølgelig ske modregning i efterkontrollen. Det vil Erhvervsstyrelsen følge op på," skriver han.

Nedlukning og færre turister giver Tivoli stort underskud

Strejkevarsel mod Jensens Bøfhus trækkes tilbage

Michelinrestauranter rykker ind i Tivoli

Restaurantkæder på ekspansionstogt kigger mod Esbjerg

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier