Pizza- og burgerkæder kan have fået uberettiget kompensation

En arbejdskonflikt betyder, at et par restauranter under pizzakæden Gorms og burgerkæden Cocks & Cows muligvis har fået udbetalt uberettiget lønkompensation.
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Siden marts 2020 har Fagforbundet 3F haft en arbejdskonflikt med flere boder i Tivoli Food Hall, og da virksomheder, der er omfattet af en konflikt på arbejdsmarkedet, er afskåret fra at modtage lønkompensation, kan det betyde, at et par restauranter under pizzakæden Gorms og burgerkæden Cocks & Cows skal betale udbetalt lønkompensation tilbage.

Det skriver Berlingske.

Til avisen oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S), at virksomheder har en forpligtelse til at oplyse Erhvervsstyrelsen om en eventuel arbejdskonflikt ved ansøgning om lønkompensation.

"Og lige i de her konkrete tilfælde med virksomheder i Tivoli Food Hall fortæller Erhvervsstyrelsen mig nu, at styrelsen ikke er blevet meddelt om netop dét, og at virksomhederne derfor har fået udbetalt kompensation. Når denne kompensation er uberettiget, skal der selvfølgelig ske modregning i efterkontrollen. Det vil Erhvervsstyrelsen følge op på," skriver han.

Nedlukning og færre turister giver Tivoli stort underskud

Strejkevarsel mod Jensens Bøfhus trækkes tilbage

Michelinrestauranter rykker ind i Tivoli

Restaurantkæder på ekspansionstogt kigger mod Esbjerg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også