FødevareWatch

Restaurant- og hotelansatte har arbejdsmarkedets andethøjeste smittetryk

I brancheorganisationen Horesta peger man på den unge arbejdsstyrke i branchen som en af årsagerne til det høje tal.

Ufaglærte og faglærte tjenere udfylder ikke det samme arbejde, mener restaurantkæder. Her bilede fra Café Norden i København, der dog ikke indgår i artiklen. | Foto: Olivia Loftlund / Ritzau Scanpix.

Procentandelen af smittede med coronavirus på det private arbejdsmarked er højest i hotel- og restaurationsbranchen.

Det skriver Børsen på baggrund af ugentlige tal for smitteudviklingen opgjort for brancheniveau, som Statens Serum Institut (SSI) offentliggjorde tirsdag.

Dermed er 2,4 pct. af de 11.000 ansatte i branchen testet positive for corona. Det er på det samlede arbejdsmarked kun overgået af ansatte i sundheds- og socialvæsenet, hvor tallet lyder på 2,8 pct.

Ifølge Kirsten Munch Andersen, der er politisk chef i brancheorganisationen Horesta, kan årsagen til smittetrykket være, at de ansatte i branchen i gennemsnit er unge, og at det netop er den aldersgruppe, der for tiden er de største smittebærere.

"De (tallene, red.) kan give indtryk af, at man bliver smittet af at gå på restaurant eller sove på hotel. Men opgørelsen viser blot, hvor folk arbejder – ikke hvor de er smittet. Derfor efterlyser vi en meget mere effektiv smitteopsporing og et bedre datagrundlag," siger hun til mediet.

Kokken & Jomfuen-direktør: Det kan gå begge veje  Cheføkonom: Det koster milliarder at lukke restaurationer ned Horesta: Kig på catering og kantiner

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier