Horesta: Kig på catering og kantiner

Der er ikke adgang til fuld kompensation for alle virksomheder, der rammes af de restriktioner, som indføres fra onsdag. Det skal der laves om på, mener man i Horesta.
Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

Cateringvirksomheder og kantiner rammes særdeles hårdt af, at der i de kommende uger ikke kan holdes julefrokoster som ellers håbet.

Regeringens nedlukning, der i første omgang gælder fra 9. december og frem til 3. januar, betyder, at restaurant- og bardrift i 38 kommuner i hovedstadsregionen og i Aarhus og Odense lukkes ned for andet en takeaway.

Til Berlingske siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i Horesta, før statsministerens pressemøde kl. 12, at det kalder på politisk reaktion, og at spisesteder og barer får en "passende og fuldbyrdet kompensation".

"Der er samtidig brug for, at vi får kigget på kompensation til de virksomheder, som ikke bliver tvangslukket. Catering og kantiner bliver ramt af, at folk bliver hjemsendt og arrangementer bliver aflyst, men som det ser ud, har de ikke adgang til fuld kompensation," siger hun til avisen.

På pressemødet sagde Mette Frederiksen, at de berørte erhverv vil "selvfølgelig" blive omfattet af hjælpepakker.

Medie: Støttepartier klar til at lukke barer midlertidigt

Horesta om ny finanslov: Kickstart på 750 millioner er nødvendig

Mette Frederiksen varsler delvis nedlukning flere steder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også