FødevareWatch

Analytiker: Høje forventninger til Chr. Hansen forud for regnskab

Der er store forventninger forud for ingrediensproducenten Chr. Hansens forskudte kvartalsregnskab, som udsendes fredag i den kommende uge. Syv ud af 20 analytikere anbefaler et salg trods 50 pct.'s vækst i det foregående år.

Foto: PR/Chr. Hansen

Forventningerne er store til det kommende kvartalsregnskab fra ingrediensproducenten Chr. Hansen. Aktieprisen steg med 50 pct. i det foregående år til 590 kr. til trods for at flere analytikere for et år siden anbefalede et salg.

Det skriver Børsen i sin optakt forud for det forskudte kvartalsregnskab for første kvartal af 2017-2018, som udsendes fredag i den kommende uge, hvor syv ud af tyve analytikere anbefaler et salg. Senioranalytiker hos Sydbank Morten Imsgard påpeger, at der er tale om et meget stabilt selskab, men at prisen for ham at se ligger enddog meget højt.

"Når man kigger på det igennem 2017 har det jo vist sig ikke at være verdens bedste anbefaling (salg, red.), for Chr. Hansen bliver bare dyrere og dyrere på børsen. Og det er svært, for jeg har også en salgsanbefaling, og det er med det argument, at prissætningen er meget meget høj, men når man begynder at tale om deres forretning, så findes der ikke noget som helst at sætte en finger på," siger Morten Imsgard til Børsen.

Han forklarer, at en af de ting, som vil kunne få ham til at ændre hans anbefaling fra et salg, er håndfaste beviser på, at de nye vækstrater man har set det seneste år fra Chr. Hansen er "den nye normal", og at firmaet muligvis kan lægge mere til.

Chr. Hansen-konkurrent øjner opkøb 

Jyske Bank tror på svag start på 2018 for Chr Hansen 

Chr. Hansen-konkurrent køber mindre dansk virksomhed 

Chr. Hansen-topchef tildeles og sælger aktier til flere millioner 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier