FødevareWatch

Chr. Hansen-konkurrent øjner opkøb

Den hollandske enzym- og ingredienskoncern DSM, der er blandt Chr. Hansens største konkurrenter, opkøbte i december en mindre dansk virksomhed, og flere opkøb kan være på vej, fortæller topchefen.

Den hollandske enzym- og ingrediensproducent DSM, der konkurrerer med danske Chr. Hansen, kigger på opkøb, mens aktietilbagekøb og store udbytter prioriteres lavere.

Det siger adm. direktør Feike Sijbesma ifølge Bloomberg News i et interview med det hollandske medie Financieele Dagblad.

"Vi er her for at udvikle selskabet. Du kan forvente, at pengene går til organisk vækst og opkøb," siger Feike Sijbesma.

Han peger på, at selskabet kun har en lav nettogæld, hvilket skaber plads til opkøb. Selskabet forventer ifølge direktøren at sætte nye finansielle mål og ønsker ikke at blive overtaget.

Opkøb af dansk virksomhed

I december opkøbte DSM den mindre danske virksomhed Biocare Copenhagen, der er vokset markant de seneste år.

Biocare Copenhagen er specialiseret i kosttilskud - som blandt andet er rettet mod mave- og tarmproblemer og infektioner - og sælger sine produkter i 40 lande på verdensplan.

Biocare Copenhagen havde i 2016 en bruttofortjeneste på 10,3 mio. kr. og en bundlinje på 4,3 mio. kr. Selskabet har flere gange vundet priser for sin hastige vækst. Prisen for handlen er ikke oplyst.

Det danske selskab var inden handlen ejet af Søren B. Thomsen og Jesper Gantzel, der var med til at stifte virksomheden i 2012.

Chr. Hansen-konkurrent køber mindre dansk virksomhed

Chr. Hansen-rival sparer sig til højere indtjening

Chr. Hansens direktør stopper

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier