FødevareWatch

Coca-Cola og Sabmiller får lov til at samarbejde i Afrika

Det har taget lidt tid, men de sydafrikanske konkurrencemyndigheder har givet grønt lys til, at sodavandsimperiet Coca-Cola og ølgiganten Sabmiller kan starte et større samarbejde på afrikansk jord.

Foto: AP/ritzau/Tatan Syuflana

Der er penge at spare og fordele at hente ved at slå pjalterne sammen, hvis man sælger læskedrikke på flaske.

De to drikkevarekæmper Coca-Cola og Sabmiller besluttede derfor i november 2014 at indgå i et joint venture sammen i Afrika under navnet Coca Cola Beverages Africa. Ideen skulle dog først godkendes af de sydafrikanske konkurrencemyndigheder, og det er nu sket ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De to giganter vil samarbejde om tapning af ikke-alkoholiske produkter på kontinentet og optimere deres tapning og distribution.

Samlet vil Coca-Cola Beverages Africa komme til at stå for 40 pct. af cola-salget i hele Afrika med salg i 12 forskellige sydlige og østlige lande på kontinentet.

SabMiller slår sig sammen med Coca-Cola i Afrika

SABMiller: Coca-Cola-samarbejde styrker fransk forbindelse

SABMiller vil være globalt øl-brand

Coca-Cola spytter milliarder i indonesisk ekspansion

Coca-Cola vil genskabe mælk

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier