FødevareWatch

Ny minister vil genåbne pantaftale

Den netop indgåede pantaftale på dåser købt i grænsehandlen står til at blive genåbnet af den nye miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen.

Foto: Jens Dresling

50-årige Eva Kjer Hansen har ikke siddet en uge på sin nye ministerpost, før hun bebuder genåbning af den pantaftale, som den nu afgåede SR-regering i maj indgik med Tyskland om pant på øl og sodavand i grænsebutikkerne.

Det skriver Jydske Vestkysten ifølge Dansk Handelsblad.

"Jeg vil se på dåsepantsaftalen igen, fordi den er uholdbar. Det er svært at se, at man kan gennemføre en aftale, der kun gælder i Slesvig-Holsten, og som tvinger de danske butikker til massive investeringer i Danmark for at kunne tage imod dåserne," siger den nye miljø- og fødevareminister til JydskeVestkysten.

Det kommer næppe som en glædelig nyhed for afgående miljøminister Kirsten Brosbøl, der ved overrækkelsen af ministerposten blandt andet gav Eva Kjer Hansen en dåsecola uden pant i gave.

”Jeg håber, at den bliver historisk, og at den om få år ikke vil være at finde i Danmark, fordi det er en af de ting, jeg er rigtig stolt af lykkedes at få på plads,” sagde Brosbøl ifølge Altinget.dk med reference til aftalen mellem Danmark og Tyskland.

Eva Kjer Hansen siger da også til Jydske Vestkysten, at hun gerne vil være med til at indføre dåsepant for dåser købt syd for grænsen, men at det skal være på en måde, som giver mening og som virker.

Pantfri grænsehandel lidt endnu

Ny pant på vej på grænsedåserne

Nu er det en realitet: Tysk øl og sodavand bliver ramt af pant 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier