Ny minister vil genåbne pantaftale

Den netop indgåede pantaftale på dåser købt i grænsehandlen står til at blive genåbnet af den nye miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

50-årige Eva Kjer Hansen har ikke siddet en uge på sin nye ministerpost, før hun bebuder genåbning af den pantaftale, som den nu afgåede SR-regering i maj indgik med Tyskland om pant på øl og sodavand i grænsebutikkerne.

Det skriver Jydske Vestkysten ifølge Dansk Handelsblad.

"Jeg vil se på dåsepantsaftalen igen, fordi den er uholdbar. Det er svært at se, at man kan gennemføre en aftale, der kun gælder i Slesvig-Holsten, og som tvinger de danske butikker til massive investeringer i Danmark for at kunne tage imod dåserne," siger den nye miljø- og fødevareminister til JydskeVestkysten.

Det kommer næppe som en glædelig nyhed for afgående miljøminister Kirsten Brosbøl, der ved overrækkelsen af ministerposten blandt andet gav Eva Kjer Hansen en dåsecola uden pant i gave.

”Jeg håber, at den bliver historisk, og at den om få år ikke vil være at finde i Danmark, fordi det er en af de ting, jeg er rigtig stolt af lykkedes at få på plads,” sagde Brosbøl ifølge Altinget.dk med reference til aftalen mellem Danmark og Tyskland.

Eva Kjer Hansen siger da også til Jydske Vestkysten, at hun gerne vil være med til at indføre dåsepant for dåser købt syd for grænsen, men at det skal være på en måde, som giver mening og som virker.

Pantfri grænsehandel lidt endnu

Ny pant på vej på grænsedåserne

Nu er det en realitet: Tysk øl og sodavand bliver ramt af pant 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også