FødevareWatch

Ny pant på vej på grænsedåserne

Både danske supermarkeder og statskassen vil få flere penge i kassen, hvis der indføres pant på grænsedåser.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

En aftale om pant på de millioner af dåser øl og sodavand, som danskere hvert år køber i tyske butikker lige syd for grænsen, vil gøre det mere attraktivt for forbrugerne at handle i danske butikker.

Opgørelse: Grænsehandel lukker detailbutikker

Det mener Dansk Erhverv. Organisationen glæder sig over, at der nu er udsigt til en "løsning på problemet med manglende opkrævning af pant" i grænselandet.

Ifølge Flensborg Avis fremlagde den slesvig-holstenske miljøminister, Robert Habeck, onsdag et nyt dåsepantsystem, som kan blive indført i grænsesupermarkederne.

"Den manglende pant er en særlig fordel givet specielt til de cirka 60 grænsehandelsbutikker. Alle andre tyske butikker opkræver pant - også butikker beliggende tæt ved tyskernes øvrige otte landegrænser. Og derfor vil det være meget positivt, hvis der nu også kommer pant på de tyske dåser, der er købt i grænselandet til Danmark," siger Lotte Engbæk Larsen, markedschef i Dansk Erhverv.

Statskassen vil også få gavn af en dåsepant i grænsebutikkerne, mener Dansk Erhverv.

"Det vil gøre det mindre attraktivt at grænsehandle og mere attraktivt at købe varerne i Danmark. En aftale om pant trækker mere handel og omsætning tilbage til de danske butikker og skaber meromsætning for staten i form af moms og afgifter," tilføjer Lotte Engbæk Larsen.

Ifølge Dansk Erhverv bliver der hvert år hentet cirka én milliard tyske dåser over grænsen til Danmark.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) bekræfter over for avisen, at den danske regering "er i en god dialog med Tyskland og Slesvig-Holsten om en løsning på pant fra emballage i grænsehandlen".

Stor uenighed om dansk slikafgift

Stenrige Fleggaard er klar til at vokse ved opkøb

Der er grænser for væksten i grænsehandlen 

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier