FødevareWatch

20.000 flasker "Coop-vin" mistænkt for svindel

Det italienske fødevarepoliti har beslaglagt et stort parti vin fra en producent, der leverer til Coop, skriver DR Nyheder. Coop har fortsat fuld tiltro til leverandøren.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Op mod 20.000 flasker vin af mærkerne Jairo og Canaja, der bliver solgt i Coops butikker i Danmark, er blevet beslaglagt af det italienske fødevarepoliti på grund af mistanke om svindel.

Det skriver DR Nyheder.

6. marts i år under aktionen ”Operazione Vin Dansk” beslaglagde det italienske fødevarepoliti således 19.680 flasker af mærkerne Jairo og Canaja på en vingård nær Verona i Italien. Etiketterne angiver, at vinene er fra Rondinella, Croatina og Corvina, mens Corpo Forestale – den italienske myndighed - i en pressemeddelelse skriver, at flaskerne indeholder billig bordvin fra øen Sardinien og området Puglia i Syditalien. Politiet sigter nu vingården for bedrageri.

Isidoro Furlan, der er politichef hos fødevarepolitiet Corpo Forestale i Verona, fortæller til DR's forbrugermagasin Kontant, at politiet tager sagen meget alvorligt, og han er overbevist om, at de har en god sag.

Jairo og Canaja produceres af den store vingård Cottini, som over for Kontant nægter at have puttet noget andet vin i flaskerne end det, der stod på etiketterne.

Hos Coop, der ifølge dr.dk er de eneste, der sælger Jairo og Canaja i Danmark, har man fortsat fuld tiltro til Cottini.

"Den tror vi ikke på et øjeblik. Vi kender familien. De har ikke noget motiv til at gøre det. De har altid opført sig dybt hæderligt, så de vil løbe en meget meget stor risiko ved at gøre det. Og jeg kan ikke se, at de vil få noget udbytte ud af at gøre det," siger kommunikationsdirektør, Jens Juul Nielsen, til Kontant.

Coop vil ikke foretage sig noget, før sagen er afgjort i Italien. Juul understreger dog, at Coop vil reagere prompte, hvis der fældes dom over en leverandør for at have snydt og solgt dagligvarekoncernen andet end det aftale.

Svindelnetværk fanger fødevareforbrydere

Medie: Kødgrossist står bag svindel med vin

Internationale svindlere sætter sig på vin

Medie: Importører af fødevarer sigtes for millionsvindel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier