FødevareWatch

Internationale svindlere sætter sig på vin

En storstilet efterforskning på tværs af landegrænser har afsløret en ny tendens i fødevareforfalskning, nemlig svindel med vin.

Foto: Colourbox

Svindel med vin er angiveligt en af de seneste trends inden for forfalskning af fødevarer.

Det skriver dr.dk.

Europol har været involveret i en efterforskning på tværs af landegrænser, som har afsløret forfalskning med en af verdens dyreste vine – den franske Romanee-Conti, som kan koste op til 70.000 kr. flasken. En italiensk far og søn havde forfalsket op til 400 flasker og står nu til fængselsstraf og bøder.

”Adskillige lande var involveret, Og der var en koordineret aktion styret af Europol og Eurojuts, som indbefattede anholdelser i Italien - far og søn - og en russer i Schweiz,” siger Chris Vansteenkiste, chef for fødevarer i Europol, til DR's forbrugermagasin Kontant og kalder vinsvindel for en ny tendens i fødevareforfalskning.

Og svindlerne er angiveligt ikke kun interesserede i vin fra den øverste prisklasse.

I Italien blev der sidste år beslaglagt flere hundrede tusinde liter vin af dårlig kvalitet, som blev fyldt på 220.000 flasker med etiketter med navnet på kvalitetsvinen Brunello de Montalcino. 

”Det er den største svindelsag nogensinde, som vi har set i landbrugs- og fødevaresektoren,” er chefen for fødevaremyndighederne i Italien, Luca Albertario, citeret for at have sagt til The Guardian om den sag.

DR skriver desuden, at der inden for de sidste år har været sager med falsk vin i Danmark. For eksempel blev der i 2011 beslaglagt 7.500 flasker falsk Amarone, som var sat til salg i danske supermarkeder.

Millionsvindel med øl og sodavand

Retssagen ruller i hestekødsskandalen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier