FødevareWatch

Coca-Cola i kinesisk milliardopkøb

Den amerikanske læskedrikgigant Coca-Cola smider et milliardbeløb på bordet for en lokal drikkevareproducent i koncernens første ekspansion i landet i årevis.

Coca-Colas topchef Muhtar Kent | Foto: David Goldmann/AP Photo/Polfoto/Arkiv

Verdens største læskedrikproducent, amerikanske Coca-Cola, øger nu sit fokus på det kinesiske marked for proteinbaserede drikkevarer med et nyt milliardopkøb.

Det skriver detailmediet European Supermarket Magazine.

Den amerikanske storkoncern betaler ifølge mediet omkring 400 mio. dollars (2,78 mia. kr.) for Xiamen Culiangwang Beverage Technology Co., der producerer drikkevarer baseret på planteprotein under sit brand China Green.

Opkøbet vil give Coca-Cola nye muligheder på det kinesiske marked, hvor forbrugerne i stigende grad sværger til plantebaseret protein frem for proteinkilder som mælk.

Det er samtidig første gang i omkring seks år, at den amerikanske koncern rører på sig i Kina, skriver mediet. I 2009 var selskabet på vej til at opkøbe Kinas største juiceproducent, Huiyuan Juice Group, for 2,3 mia. dollars, inden landets konkurrencemyndigheder satte en stopper for den handel.

Er Coca-Colas store sugerør ved at stoppe til?

PepsiCo overtager vigtigt sportssponsorat fra ærkerival

Pepsi detroniserer Diet Coke som USAs sodavand nr. 2

Coca-Cola betalte diætister for at anbefale sodavand

Coca-Cola-boss takker nej til millionbonus

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier