FødevareWatch

Coca-Cola-boss takker nej til millionbonus

Drikkevaregigantens topchef har sagt nej til en stor bonus, da virksomhedens resultater ikke lever op til målsætningerne.

Muhtar Kent har været adm. direktør i Coca-Cola siden 2008. | Foto: David Goldmann/AP Photo/Polfoto/Arkiv

Coca-Colas topchef, Muhtar Kent, har takket nej til en bonus på 2,5 mio. dollar som konsekvens af et skuffende årsregnskab, hvor bundlinjen ligger under målet.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge en meddelelse fra ledelsen fravalgte den adm. direktør den kontante belønning ”i lyset af de svære men nødvendige beslutninger, som virksomheden bliver nødt til at træffe for at sætte fart på væksten”.

Drikkevaregiganten er inde i en svær periode, hvor salget går langsomt samtidig med, at der er øget fokus på de sundhedsskadelige effekter ved at drikke sodavand. Derfor vil nu implementere en række strategiske beslutninger, der skal ruste forrentingen til fremtiden.

Muhtkar Kent har været adm. direktør i Coca-Cola siden 2008 og tjente en årsløn på 18,1 mio. kr. i 2014, hvilket ligger på niveau med 2013. Ifølge Bloomberg opvejer en stigning i værdien af direktørens aktier i selskabet beløbet af den manglende bonus.

Coca-Cola i nye nazi-problemer

Drikkevaregiganter lukker russiske fabrikker

Coca-Cola overvejer mexicansk fremtid efter gidseltagning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier