FødevareWatch

Carlsberg overtager kinesisk bryggeri

Carlsberg-gruppen overtager det fulde ejerskab af kinesiske Wusu Beer Group, der ejer seks bryggerier i Xinjiang-provinsen.

Foto: Ritzau/POLFOTO/arkiv

Carlsberg-gruppen overtager det fulde ejerskab af kinesiske Wusu Beer Group, der ejer seks bryggerier i Xinjiang-provinsen.

Carlsberg delte ejerskabet 50-50 med Xinjiang Hops, og overtagelsen sker ved at bytte aktiver.

Det danske bryggeri ejede nemlig også 30 pct. af Xinjiang Hops og dermed indirekte 15 pct. yderligere af Wusu, der har en produktionskapacitet på omkring 6 ml. hektoliter.

Carlsberg har siger dermed farvel til ejerandelen i Xinjiang Hops for til gengæld at overtage det fulde ejerandel i Wusu Beer Group, der er markedsleder i Xinjiang, samt 200 mio. kr. kontant, skriver Carlsberg i en meddelelse til fondsbørsen.

"Vi har ikke nogen interesse i at eje en minoritetsdel i Xinjiang Hops, der ikke har så mange aktiviteter tilbage og desuden er børsnoteret, og derfor har vi gennem længere tid arbejdet på den transaktion," siger kommunikationschef Jens Bekke i Carlsberg til Ritzau Finans.

Carlsbergs grundlæggende strategi for investeringer er, at enten skal Carlsberg være majoritetsaktionær eller også skal der være sandsynlighed/mulighed for at Carlsberg bliver det.

Dermed er transaktionen helt i tråd med den strategi.

Wusu Brewery Group er i forvejen konsolideret i Carlsbergs regnskab, hvilket skete, da ejerandelen gik over 50 pct. for år tilbage.

Xinjiang Hops, der er børsnoteret, var engang Kinas største producent af byg til ølproduktion og humle, men ifølge Carlsberg er der ikke mange aktiviteter tilbage i selskabet i dag, og også derfor blev transaktionen gennemført.

Sabmiller ser positiv vending i Kina

PepsiCo overtager vigtigt sportssponsorat fra ærkerival

Kinesisk kamp mod korruption svækker Carlsberg 

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier