FødevareWatch

PepsiCo vil spytte milliarder i egyptisk produktion

PepsiCos egyptiske afdeling vil investere flere milliarder i at udvide sin produktion i år, siger selskabets regionale direktør.

Foto: Seth Perlman/AP

Den amerikanske drikkevare- og snackkæmpe PepsiCo vil bruge op mod 500 mio. dollars eller godt 3,5 mia. kr. på at udvide sit produktionsapparat i Egypten.

Det sagde Ahmed El-Shaikh, der er regional direktør for koncernens forretning i Nordafrika ifølge mediet Daily News Egypt ved et økonomisk topmøde i den egyptiske by Sharm El-Sheikh i weekenden.

De mange milliarder skal investeres på tværs af koncernens forretningsenheder i Egypten og bruges på udbygning af både produktionsapparatet, forsyningskæden og selskabets produktportefølje, skriver mediet.

De store investeringer i 2015 vil ligge markant over tidligere år, hvor Pepsico fra 2011 til 2013 investerede i alt 600 mio. dollars i landet. Koncernen har i alt 11 fabrikker og 47 distributionscentre i landet og omsætningen på dette marked lå på 7,1 mia. egyptiske pund eller små 6,6 mia. kr. i det skæve regnskabsår, der løb fra august 2013 til august 2014.

I den forgangne måned annoncerede det saudiarabiske selskab Aujan Coca-Cola Beverages, at man ligeledes vil investere 500 mio. dollars i sin produktion over de næste tre år for at udbygge sin position på læskedrikmarkedet i Mellemøsten og Nordafrika.

Aujan Coca-Cola Beverages er bl.a. ved at opføre en fabrik i Egypten.

Saudiarabisk Coca-Cola-selskab vil investere milliarder

Drikkevaregiganter lukker russiske fabrikker

Pepsi slutter 2014 stærkere af end ventet

PepsiCo klar med stevia-cola

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier