FødevareWatch

Pepsi slutter 2014 stærkere af end ventet

Pepsi sluttede 2014 af med en indtjening, der var en spids over forventningen i markedet, men må alligevel notere en tilbagegang på bundlinjen.

Foto: Seth Perlman/AP

Pepsi sluttede 2014 af med en indtjening, der var en spids over forventningen i markedet, men må alligevel notere en tilbage på bundlinjen.

Det skriver Bloomberg News.

Det amerikanske selskab landede således en kerneindtjening eksklusive visse særlige poster på 1,12 dollar per aktie, hvilket var 0,04 dollar højere end forventningen i markedet ifølge Bloomberg News.

Resultatet kom i mål på baggrund af en omsætning på 19,9 mia. dollar, hvilket var knap 200 mio. dollar lavere end omsætningen i fjerde kvartal af 2013.

Pepsi skriver dog i regnskabet, at valutamodvind trak omsætningen ned med 6 pct.point. Det er især i forhold til den russiske rubel og venezuelanske bolivar.

På bundlinjen kan den amerikanske læskedrik-koncern fremvise et overskud på 1326 mio. dollar, hvilket er et fald på knap 400 mio. dollar i forhold samme periode i 2013.

For 2015 venter den amerikanske koncern en vækst på 7 pct. i kerneindtjeningen per aktie i forhold til resultatet i 2014, hvor resultatet lød på 4,63 dollar per aktie.

Desuden varsler Pepsi, at det i løbet af 2015 vil sende 8,5-9 mia. dollar tilbage til aktionærerne i form af udbytter og aktietilbagekøbsprogrammer.

Coca-Cola leverer bedre resultat end ventet i fjerde kvartal

PepsiCo klar med stevia-cola

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier