Pepsi slutter 2014 stærkere af end ventet

Pepsi sluttede 2014 af med en indtjening, der var en spids over forventningen i markedet, men må alligevel notere en tilbagegang på bundlinjen.
Foto: Seth Perlman/AP
Foto: Seth Perlman/AP
AF RITZAU FINANS

Pepsi sluttede 2014 af med en indtjening, der var en spids over forventningen i markedet, men må alligevel notere en tilbage på bundlinjen.

Det skriver Bloomberg News.

Det amerikanske selskab landede således en kerneindtjening eksklusive visse særlige poster på 1,12 dollar per aktie, hvilket var 0,04 dollar højere end forventningen i markedet ifølge Bloomberg News.

Resultatet kom i mål på baggrund af en omsætning på 19,9 mia. dollar, hvilket var knap 200 mio. dollar lavere end omsætningen i fjerde kvartal af 2013.

Pepsi skriver dog i regnskabet, at valutamodvind trak omsætningen ned med 6 pct.point. Det er især i forhold til den russiske rubel og venezuelanske bolivar.

På bundlinjen kan den amerikanske læskedrik-koncern fremvise et overskud på 1326 mio. dollar, hvilket er et fald på knap 400 mio. dollar i forhold samme periode i 2013.

For 2015 venter den amerikanske koncern en vækst på 7 pct. i kerneindtjeningen per aktie i forhold til resultatet i 2014, hvor resultatet lød på 4,63 dollar per aktie.

Desuden varsler Pepsi, at det i løbet af 2015 vil sende 8,5-9 mia. dollar tilbage til aktionærerne i form af udbytter og aktietilbagekøbsprogrammer.

Coca-Cola leverer bedre resultat end ventet i fjerde kvartal

PepsiCo klar med stevia-cola

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også