FødevareWatch

Saudiarabisk Coca-Cola-selskab vil investere milliarder

Den saudiarabiske læskedrikproducent Aujan Coca-Cola Beverages har annonceret planer om at investere mere end 3 mia. kr. over de næste tre år for at udbygge sin position i Mellemøsten og Nordafrika.

Foto: John Bazemore/Ritzau

Det saudiarabiske selskab Aujan Coca-Cola Beverages har store planer for væksten i Mellemøsten og Nordafrika i de kommende år. Selskabet har således annonceret, at man vil investere ikke mindre end 500 mio. dollars - eller ca. 3,3 mia. kr. – over de næste tre år for at udbygge sin position på læskedrikmarkedet i disse regioner.

Det skriver mediet Beverage Daily.

”På trods af politiske og økonomiske problemer i de seneste år, så er det regionale læskedrikmarked blevet ved med at vokse, og vi forventer, at det vil fortsætte,” siger adm. direktør Nicolaas Nusmeier ifølge mediet i en meddelelse.

Selskabet selv kunne fremvise en tocifret vækst i salgsvolumener i 2014, mens man i den forgnagne måned opkøbte en aktieandel på 80 pct. i det libanesiske selskab National Beverage Company, som bl.a. fremstiller og distribuerer Coca-Colas produkter i landet.

Aujan Coca-Cola Beverages er, som selskabets navn antyder allerede godt bekendt med den amerikanske markedsleder. Selskabet blev nemlig dannet i 2012, da Coca-Cola opkøbte 45 pct. af aktierne i selskabet Aujan Industries’ læskedrikforretning for 1 mia. dollars.

Selskabet har nu tre produktionsfabrikker i henholdsvis Saudi Arabien, Dubai og Libanon, mens man er i gang med at opføre endnu en fabrik i Egypten.

Coca-Cola lavede nuttede dyr ud af Hitler-citater

Coca Cola fyrer folk for at kunne reklamere mere

Julefreden er spoleret i Coca-Cola

Coca-Cola og SABMiller udnævner Afrika-boss

SABMiller: Coca-Cola-samarbejde styrker fransk forbindelse

SabMiller slår sig sammen med Coca-Cola i Afrika

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier