Sabmiller styrker afrikansk kerneforretning

Bryggerigruppen Sabmiller har solgt sin andel i den afrikanske hotelkæde Tsogo Sun for 6 mia. kr.
Ritzau Finans

Det britisk-sydafrikanske bryggeri Sabmiller sælger sin andel af den sydafrikanske casino- og hotelkæde Tsogo Sun. Salget sker for at styrke selskabets fokus på kerneforretningen på det afrikanske kontinent og indbringer Sabmiller 1,09 mia. dollar svarende til 6 mia. kr. Det skriver Bloomberg News.

"Gambling og hoteller er ikke kernen i vores forretning, og vi er nået frem til, at det er rette tid til at bakke ud af vores investering,"siger Alan Clark, administrerende direktør i Sabmiller, i en meddelelse.

Sabmiller ejer 39,6 pct. af aktierne i Tsogo Sun, og frasalget sker dels til institutionelle investorer og dels ved, at Tsogo Sun tilbagekøber en del af aktierne. Frasalget sker for at øge fokus på bryggeriforretning i Afrika, hvor Sabmiller henter omkring en tredjedel af sin omsætning.

"Ud over, at der er en del at hente på det sydafrikanske marked, så er der en også del muligheder i Afrika generelt. Det gælder blandt andet Kenya, hvor deres (Sabmillers red.) tilstedeværelse er ret fragmenteret, og hvor de kunne overveje at lukke nogle huller," siger Philip Gorham, analytiker ved Morningstar, til Bloomberg News.

Bryggerigigant vil udfordre elefantøllen i Indien

Sabmiller leverer forventet vækst

Sabmiller vil skære 1400 stillinger

Sabmillers helår gik som ventet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også