FødevareWatch

Musik hjælper Tuborg til eksplosiv vækst i Kina

Et benhårdt sats på musikken har givet Tuborg et solidt kinesisk gennembrud. FødevareWatch har talt med Tuborgs kommercielle direktør i Kina.

Foto: Jan Grarup

Tuborg har for alvor vundet indpas hos de unge kinesere, og bag succesen ligger en lidt usædvanlig marketingstrategi.

Vejen til hjertet hos de unge i verdens folkerigeste land går nemlig igennem musikken, hvis man spørger hos Tuborg.

Derfor har man bl.a. lanceret Grøn Koncert – kaldet Green Fest - i Kina, ligesom Tuborg er blevet eksklusiv øl-sponsor på en af landets største festivaler, som årligt løber af stablen i 15 forskellige byer i Kina.

”Nu har vi holdt tre Green Fest-festivaler det seneste år, og det er gået over al forventning. Vores undersøgelser viser, at det allerede er ca. 10 pct. af de unge kinesere, som kender til festivalen. Det hjælper med at skabe positiv opmærksomhed omkring Tuborg,” siger Helle M. Petersen, kommerciel direktør for Tuborg i Kina, til FødevareWatch.

”Vi kan se, at der er en direkte sammenhæng mellem dem, som elsker musik, elsker Tuborg og kender vores festival. Det er præcis det, vi gerne vil have,” tilføjer hun.

Roskilde-besøg blev til samarbejde

Og strategien ser ud til at virke. I maj modtog Tuborg en pris fra den kinesiske regering som det hurtigst voksende øl-mærke i landet.

”Normalt går vi ikke meget op i priser, men i et land som Kina betyder det utrolig meget. Det er noget, vi bl.a. kan bruge i samarbejdet med vores distributører,” siger Helle Petersen, som FødevareWatch møder på dette års Roskilde Festival.

Hun er ikke i tvivl om, at en stor del af succesen i Kina skyldes Tuborgs fokus på musik.

Sidste år havde Carlsberg inviteret organisation bag Strawberry Festival, en af Kinas største, til Roskilde Festival for at få inspiration.

Det blev efterfølgende til en formel 5-årig kontrakt, som betyder, at Tuborg nu er eksklusiv øl på Strawberry Festival, som er blandt Kinas største.

”Det giver os adgang til ungdommen i 15 store byer. Samtidig kommer de unge til at forbinde Tuborg med den musik, de gerne vil høre, og det er en markedsføring, vi tror på,” siger Helle M. Petersen.

Malbeck: Interessen er vigtigere end pengene

Carlsberg øjner stort potentiale i specialøl

Carlsberg: "Vi kan mærke, vi er tilbage i Coop"

Mere fra FødevareWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier