FødevareWatch

Økolandmænd går tilbage til konventionelt

En række producenter af økologisk mælk går nu tilbage til den konventionelle drift for at kunne øge indtjeningen.

Foto: Thomas Borberg

Mens regeringen sætter mål for niveauet af økologi i offentlige køkkener og udvidelse af det økologiske jordareal i Danmark, går en række danske mælkeproducenter nu den anden vej og omlægger deres økologiske mælkeproduktion til konventionel. Hver tredje økologiske mælkeproducent overvejer at gøre det samme. Det skriver Berlingske Business.

Fra 1. januar 2015 har Arla Foods, Thise Mejeri og Naturmælk således 25 økologer færre på leverandørlisten. Der findes i dag 370 økologiske mælkeproducenter i Danmark.

”Vi regner med at få en merindtjening på næsten en mio. kr. og en meromsætning på 3,5 mio. kr. årligt, fordi vi har sat flere køer ind i stalden. Samtidig er produktionen per ko højere og udbyttet af planteproduktionen bliver væsentlig større,” siger Palle Christensen, sønderjysk mælkeproducent, om omlægningen af sit økologiske landbrug til konventionelt.

I Thise Mejeri stopper ti af selskabets 74 leverandører inden for det næste år for at skifte til konventionel drift.

Arla-rival går efter Europas apatiske ældre

Danmark er verdensmester i økologisk detailhandel

Arla gearer op for økologiske workshops

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier