FødevareWatch

Sydbank: Heinekens Kina-opkøb sker til høj pris

Ifølge analytiker i Sydbank Morten Imsgaard har Heineken betalt en høj pris for de omkring 20 pct. af aktierne i kinesiske China Resources Beer Holdings, som hollænderne ender med at få efter investeringen i CRH Beer.

Foto: Jacob Ehrbahn

Heineken har betalt en høj pris for de godt 20 pct. af det kinesiske China Resources Beer Holdings, som selskabet har købt for omkring 19,9 mia. kr.

Det kinesiske bryggeri, der er noteret på børsen i Hongkong, sælger til en EV/EBITDA-mulitipel på omkring 21, mens andre større bryggerier som Carlsberg, AB Inbev og Ashai handles til omkring 10-11.

Det siger analytiker i Sydbank Morten Imsgaard til Ritzau Finans.

Heineken køber stor bid af Kinas største bryggeri

Da multiplen i forvejen er høj, har hollænderne ikke umiddelbart betalt en stor præmie i forhold til børskursen, som var godt 2 pct. over torsdagens kurs.

Morten Imsgard vil ikke kalde det positivt for Carlsberg, at Heineken har købt sig ind i Kina. Men på den anden side er det ikke umiddelbart entydigt negativt.

Morten Imsgard vurderer, at konkurrencesituationen ikke ændres markant i Kina.

"Carlsberg har altid kæmpet med China Resources, og det ændrer købet jo ikke på," siger han.

Heineken får en mere fuldendt brandportefølje, da bryggeriet i Kina ikke har haft en produktportefølje, der kunne tage kampen op på samtlige prispunkter. Det får det nu.

"Man kan måske endda sige, at det er lettere positivt for konkurrencesituationen, fordi det vil øge fokuseringen på premiumficeringen (migration af kunderne mod dyrere øltyper, red.)," vurderer Morten Imsgard.

Øldrikkeriet rasler ned i USA

Europa afbøder en del af presset bryggerikæmpes tilbagegang

AB Inbev slår analytikernes forventninger

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier