FødevareWatch

Stigende energipriser tvinger britiske beværtninger i knæ

Udsigten til markant stigning i restaurationernes energiregninger får nu branchen til at opfordre regeringen til at tage affære.

Foto: Jon Super/AP/Ritzau Scanpix

Et stigende antal britiske pubs og restauranter tvinges som følge af stigende omkostninger på særligt energi til at dreje nøglen om.

Det får store dele af den britiske restaurationsbranche til at råbe vagt i gevær og opfordre regeringen til enten at sænke momsen eller indføre et energiprisloft, skriver den britiske avis Express.

Det er udsigten til en gennemsnitlig stigning på energipriserne på i omegnen af 300 pct. til vinter, der ifølge avisen har fået de britiske restauranter til at opfordre den britiske regering til at tage affære - og gøre det hurtigt.

Over halvdelen af de britiske toprestauranter har underskud

Kendiskok har mistet trecifret millionbeløb under coronakrisen

Inflation topper snart, mener økonomer - men prisstigningerne stopper ikke

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier