FødevareWatch

Inflation topper snart, mener økonomer - men prisstigningerne stopper ikke

Priser på råvarer, fragtrater og fødevarer er faldende, hvilket kan betyde en snarlig top for inflationen, mener økonomer. Forbrugere bør dog stadig forvente høje fødevarepriser.

Foto: Annika Byrde

Der er tegn til, at inflationen snart kan have toppet, men forbrugerne bør stadig forberede sig på, at dagligvare- og fødevarepriserne fortsat vil være høje i en rum tid, siger en række økonomer til Børsen.

Ifølge de adspurgte økonomer er priser på råvarer, fragtrater og fødevarer ved at dale nedad, og derfor forventes inflationen at falde allerede fra august.

Dog er energipriser steget i juni og juli, hvilket vil slå igennem til detailbutikkerne og deres prissætning på dagligvarer og mad, vurderer økonomerne.

“Når det gælder inflationen, må vi nok konstatere, at det bliver endnu værre, før det bliver bedre. Over to tredjedele af virksomhederne inden for detailhandel forventer at sætte priserne op, og det er ny rekord,” siger cheføkonom i Danske Bank Las Olsen til avisen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 57 pct. af detailbutikker forventer at løfte priserne inden for de kommende tre måneder, mens 81 pct. af virksomheder indenfor fødevarehandel ligeledes agter at hæve priserne, skriver Børsen.

Inflationen overrasker igen negativt i Tyskland

Nestlé og andre store virksomheder har hævet deres priser

Detailsalget tog endnu et dyk i juni

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier