FødevareWatch

Minister: Coronapas på jobbet kan blive en mulighed

Erhvervsliv mener ifølge Jyllands-Posten, at arbejdsgivere bør kunne kræve, at ansatte skal vise coronapas.

"Det skal være trygt at gå på arbejde, og vi skal holde smitten nede. Derfor vil vi også gerne drøfte forslag, der kan bidrage til at få smitten ned. Det kan for eksempel være forslag om at genindføre den lov, der gav virksomheder ret til at pålægge medarbejdere at blive testet for corona. Eller som alternativ en ret til at kræve, at medarbejdere skal vise gyldigt coronapas," siger beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det kan være, at landets arbejdsgivere får lov til at kræve, at de ansatte skal vise et gyldigt coronapas, før de kan møde på arbejde.

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) er i hvert fald klar til at drøfte kravet, der er kommet fra en række erhvervsorganisationer.

Det siger han til Jyllands-Posten.

"Det skal være trygt at gå på arbejde, og vi skal holde smitten nede. Derfor vil vi også gerne drøfte forslag, der kan bidrage til at få smitten ned," siger han til avisen.

Han peger på, at det for eksempel kan være at genindføre loven, som gør det muligt, at ansatte kan pålægges at blive testet.

Den særlov var ifølge Jyllands-Posten gældende ind til 1. november.

For få dage siden kom det frem, at A.P. Møller-Mærsk inden for de næste tre måneder vil indføre et vaccinekrav for kontoransatte i flere lande.

Også discountkæden Rema 1000 har varslet et krav om, at de godt 1000 ansatte på lageret i Horsens, skal kunne fremvise et gyldigt coronapas.

Flere partier og fagbevægelsen bakker over for Jyllands-Posten op om forslaget.

Djøf, der organiserer samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske akademikere, vil have loven, der kan gøre testkrav muligt, tilbage.

"Det er i både medarbejdernes, virksomhedernes og samfundets interesse, at vi får dæmmet op for spredningen af corona," siger afdelingschef for den juridiske afdeling Kia Philip Dollerschell i en kommentar til Ritzau.

Også erhvervsorganisationen Dansk Industri mener, at det er godt, hvis virksomheder får lov til at kræve coronapas.

"Virksomhederne har brug for dette værktøj til at forhindre, at smitten breder sig blandt medarbejderne," siger politisk direktør Emil Fannikke Kiær i en skriftlig kommentar til Ritzau.

"Det er rigtig godt, at politikere på tværs af partier har lyttet til vores bekymring, så der tegner sig et flertal for, at virksomhederne nu får denne mulighed," skriver han.

Natklubber, restauranter og hoteller: Corona-frygt kan udløse usikkerhed og aflysninger.

Detailkoncerner har ingen planer om krav af coronapas blandt ansatte

Horesta: "Det vigtigste for os er at vi slipper for flere nedlukninger" 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier