FødevareWatch

Horesta: "Det vigtigste for os er at vi slipper for flere nedlukninger"

Hotellernes og restauranternes brancheorganisation, Horesta, opfordrer regeringen til at afsøge andre veje til at få flere vaccineret. Ny nedlukning vil være en "katastrofe", siger politisk direktør.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Regeringen har mandag foreslået, at man genindfører krav om coronapas på en række udvalget steder. Herunder i nattelivet og på restauranter uanset antal gæster.

Hos Horesta, der er brancheorganisation for hoteller og restauranter, tager man regeringens udmelding "til efterretning", lyder det i en meddelelse fra organisationen, hvori man fremhæver, at det vigtigste er at undgå yderligere nedlukninger.

"Det vigtigste for os er, at vi slipper for flere nedlukninger. Det vil være en katastrofe for et erhverv, der i lang tid fremover skal betale af på gælden fra tidligere nedlukninger. Samtidig forventer vi, at tiltaget kan skabe tryghed omkring afviklingen af julens mange arrangementer," udtaler Kristian Nørgaard, politisk direktør i Horesta, i meddelelsen.

Horesta opfordrer samtidig til, at man genaktivere den tidligere ordning med udbetaling af sygedagpenge første fraværsdag for medarbejdere ramt af corona uagtet om det er som smittet, karantæneramt eller ved børns sygdom, lyder det i meddelelsen.

Derudover appellerer brancheorganisationen samtidig til, at regering og myndigheder afsøger andre muligheder for at få flere danskere til at blive vaccineret:

"Vi er frustrerede over, at vi igen er blandt de få brancher, som bruges til at motivere til test og vaccination. Der må og skal også sættes ind på andre fronter for at bringe smitten ned," udtaler Kristian Nørgaard.

SMVdanmark vil have hjælpepakker genindført

Dansk Industri: Virksomheder bør have mulighed for at kræve coronapas af medarbejdere

Bøfkæde om coronapas: Det vigtigste er at kunne holde åbent

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier