FødevareWatch

Cheføkonom: Restauranter vil fortsat mangle arbejdskraft

Selvom antallet af podere er faldet, har det endnu ikke vist sit aftryk i antallet af flere ansøgere til restaurationsbranchen.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Selvom poderne i landets testcentre er halveret sammenlignet med, da testberedskabet var på sit højeste, har restaurationsbranchen endnu ikke kunne mærke det i antallet af ansøgere. Og ifølge cheføkonom i Danske Bank, Las Olsen, ser det problem ud til at fortsætte.

Det skriver Børsen.

"Det vil være min vurdering, at når vi er kommet forbi alle de her midlertidige problemer, så vil der stadig være mange brancher, der oplever mangel på arbejdskraft og restauranterne vil højst sandsynligt være en af dem - det var den altså også før krisen," siger han til mediet.

Ifølge cheføkonomen kan det godt være, at der skal gå lidt længere tid, før man kan vurdere om poderne er flyttet over i restauranterne. Det skyldes en kombination af, at poderne netop er blevet arbejdsløse, og at mange restauranter søger arbejdskraft på samme tid samtidig med, at det er sommerferie.

Kæmpede for livet under coronakrisen: Nu er restaurant Kanton 27 under konkurs

Stor sushikæde køber skattefrit gavekort til 600 ansatte

Har tjent over 100 mio. kr.: Kebabduo er stadig en succes 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier