FødevareWatch

Espresso Houses overskud nærmer sig nul

Lukkede butikker og restriktioner ramte sidste år kaffekæden, der modtog hjælpepakker fra den danske stat på 38,6 mio. kr.

Foto: PR / Espresso House.

Det er rigtig svært at tjene penge, hvis ens butikker har lukket størstedelen af året. Det viser et regnskab fra Espresso House, hvor et overskud på 3,2 mio. kr. i 2019 sidste år svandt ind til 140.000 kr.

Kæden er en af de virksomheder, som har været ramt hårdt af corona i 2020, og i alt har kun 8 ud af 65 kaffebarer i bl.a. Odense, Aarhus, Aalborg og København haft åbent i alle årets 12 måneder.

"Vi lykkes med et positiv resultat på trods af to perioder med nedlukning og det meste af året med restriktioner i højere eller mindre grad. Vi er kommet godt i gang med 2021 og er glade for igen at kunne byde vores gæster velkommen tilbage til Espresso House," skriver kaffekædens adm. direktør Claus Skovfoged til FødevareWatch.

Bruttofortjenesten for 2020 lå på 117,3 mio. kr. mod 131,3 mio. kr. året før. Ifølge kaffekædens regnskab modtog Espresso House i 2020 hjælpepakker fra den danske stat på 38,6 mio. kr.

"Virksomheden har ansøgt om at få del i den danske hjælpepakke, som godtgør delvist personaleomkostninger og andre faste omkostninger, som virksomheden har i den tid, forretningerne holder lukket," siger ledelsen i regnskabet og fortsætter:

"Bestyrelsen og direktionen forventer, at virksomheden med hjælpepakken fra den danske stat og med støtte fra koncernen kommer til at klare sig igennem vanskelighederne i 2020."

Planerne er store

På trods af trange kår er det alligevel lykkedes Espresso House at åbne otte nye butikker i løbet af året, imens man har undgået at lukke andre. Og planerne er fortsat store for 2021, hvor direktøren planlægger at åbne ca. 10 nye butikker.

Derudover har kaffekæden i løbet af året bl.a. igangsat et samarbejde med takeaway-leverandøren Wolt og et kaffeabonnement i kædens butikker. 

"Vi har i løbet af 2020 lanceret yderligere digitale løsninger, som gør det endnu nemmere at være gæst hos Espresso House. Det er nu muligt at pre-order i alle vores shops, således at bestilling og betaling er klaret via vores app og produkterne står klar, når gæsten ankommer til shoppen," siger han.

Espresso House har 220 ansatte. Egenkapitalen lød på 31,3 mio. kr. ved udgangen af 2020.

Det tyske investeringsselskab Jab Holding købte i 2015 både Baresso i Danmark og Espresso House i Norden. I 2017 besluttede ejerne, at Baresso-konceptet skulle lukkes, og alle butikker skulle erstattes af Espresso House.

Millionunderskud forbedret i Paradis efter farvel til USA

Dansk kagekoncern forbereder massiv vækst i Kina og USA

Naturli-samarbejde fik ismagers salg til at eksplodere 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier