Endnu en dansk ost er blevet geografisk beskyttet

Endnu en dansk osteklassiker har i år fået EU's BGB-mærke, og dermed er varianten beskyttet, som feta er det i Grækenland, og champagne er det i Frankrig. Ikke overraskende vækker tildelingen glæde i mejerisektoren.
Foto: Kim Agersten/Ritzau Scanpix
Foto: Kim Agersten/Ritzau Scanpix

Siden 1921 har danske mejerier fremstillet ost af varianten Havarti, og nu får de seks mejerier, som i dag laver osten, sikkerhed for, at det ikke er i orden, hvis udenlandske mejerier forsøger at gøre dem kunsten efter.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Emmerys udvidede sidste år med nye butikker - og det er også planen for 2024, fortæller topchef Shahriar Bakhspour til FødevareWatch. | Photo: PR/Emmerys

    Emmerys-direktør: "Toplinjen er rekordhøj"

    For abonnenter

    Læs også