FødevareWatch

Tørke truer spansk og portugisisk vin og oliven

Store dele af landene oplever den tørreste sæson i over tusind år, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for fødevareproduktionen.

Foto: Thomas Sjørup

Dele af Portugal og Spanien er så udtørret, at der ikke har været set noget lignende i tusind år, viser et nyt studie, som henviser til, at et atmosfærisk højtryk drevet af klimaforandringer er skyld i hedebølgen.

Det skriver det franske medie France 24.

De høje temperaturer risikerer at få stor betydning på landenes produktion af bl.a. oliven og vin. Det fremgår her af undersøgelsen, at området, der er egnet til druedyrkning på Azoerne forventes at skrumpe med mindst en fjerdedel og potentielt kan forsvinde fuldstændig inden 2050.

Vinproducenter leder allerede efter måder at tilpasse sig det skiftende klima, såsom at flytte vinmarker til højere højder og eksperimentere med mere varmetolerante sorter.

Derudover forudsiger forskerne et fald i den spanske olivenproduktion på 30 pct. inden år 2100.

Dagligvarekæden Tesco er i priskrig med Heinz

Direktør hos fjerkrækoncern søger nye græsgange

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier