FødevareWatch

Frankrig vil forbyde ord som "pølse" og "bøf" i plantebaserede fødevarer

Forbuddet skal forhindre forvirring over, om kødalternativer indeholder kød eller ej.

Foto: Likemeat Nordic PR

I Frankrig må ord med forbindelse til kød, såsom ”pølse” og ”bøf”, fra oktober måned ikke længere indgå på etiketter og emballage på plantebaseret proteinmad.

Begrænsningen, der blev offentliggjort i et dekret torsdag, sker for at undgå forvirring over, hvorvidt plantealternativer indeholder kød eller ej, oplyser Reuters.

”Det vil ikke være muligt at bruge sektorspecifik terminologi, der traditionelt forbindes med kød og fisk, til at udpege produkter, som ikke tilhører dyreverdenen, og som i bund og grund ikke er sammenlignelige,” lyder det i den officielle bekendtgørelse.

Frankrig er det første EU-land, der indfører et sådan forbud. I 2020 afviste EU-lovgivere et lignende inititativ, der blev fremsat af landmænd. I forvejen er ord som ”mælk”, ”smør” og ”ost” på fødevarer, der ikke indeholder animalske produkter, allerede forbudt i EU, oplyser Reuters.

Forbuddet vil kun gælde for plantebaserede proteinvarer produceret i Frankrig. Dermed er forbuddet ifølge landets største landbrugsorganisation, FNSEA, ikke tilstrækkelig, da importeret plantebaseret proteinmad stadig vil kunne markedsføres med ord som ”bøf” og ”pølse”.

Foreningen Interbev, der repræsenterer kødproducenter og slagtere, hilser imidlertid forbuddet velkommen.

”Denne bestemmelse er et første skridt på fransk territorium, en pioner inden for beskyttelsen af dens navne, som bør udvides på europæisk plan,” hedder det i en erklæring ifølge Reuters.

Ord som ”burger” vil dog stadig være tilladt, siger en talsperson fra Interbev, idet ordet ikke specifikt henviser til kød og bruges af flere internationale kødalternative brands som Beyond Meat og Impossible Foods.

Selskab bag planteprotein vil opføre fabrik for kvart milliard

Kendte profiler skal sætte retningen for grøn fødevareproduktion

Ny planteaktør vil sænke prisen for at få flere forbrugere med

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier