FødevareWatch

Svensk dagligvarekæde falder på aktiemarkedet efter nedjustering

Aktien falder 11,1 pct. torsdag eftermiddag.

Foto: PR / Axfood

Den svenske dagligvarekæde Axfood har fået skåret sin aktieanbefaling af Danske Bank og sendes ned i det brede paneuropæiske aktieindeks Stoxx-600.

Det skriver Bloomberg News.

Danske Bank skærer sin anbefaling for den svenske kæde til ”hold” fra ”køb”, da markedsandelsgevinster allerede er indregnet i selskabets ”høje værdiansættelse” og opvejes af stigende energi- og lønomkostninger.

Aktien falder 11,1 pct. til 278,8 svenske kr. torsdag eftermiddag.

Danske Bank-analytiker Daniel Schmidt vurderer, at Axfoods butiksmærke Willys er godt positioneret, ”da forbrugerne forsøger at spare penge på dagligvarer, og Willys skiller sig ud som det oplagte valg”.

Dog påpeger han, at gevinsterne overskygges af stigende driftsudgifter, primært i form af øgede energiomkostninger og lønninger grundet den globale inflation og energikrisen i Europa.

Historisk vinhandel prøver kræfter med liveshopping

Coop ser potentiale for 500 sunde 365discount-butikker

Forbrugertilliden når historisk lavpunkt

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier