FødevareWatch

Mens andre hæver priserne, sænker burgerkæde dem

Burger Shack sætter per dags dato priserne på burgere og menuer ned. Det skyldes prisfald på råvarer, fortæller adm. direktør.

Foto: PR/Burger Shack.

Mens alle taler om stigende fødevarepriser og inflation, der buldrer afsted, sætter man nu på den DiningSix-ejede burgerkæde, Burger Shack, priserne på burgere og menuer ned med 10 kroner.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at prisfaldet skyldes det, at udvalgte råvarer er begyndt at falde i pris, eksempelvis hvede og oksekød. Selv om priserne nu sænkes, er det dog stadig dyrere at spise på Burger Shacks-restauranter, end det var tidligere.

“Vi sætter i første omgang prisen på alle menuer og burgere ned med 10 kroner, men hvis prisen på råvarer fortsætter med at falde, kommer vi til at sætte vores priser yderligere ned,” siger adm. direktør Christian Tønnesen og fortsætter:

”Når vores produktionsomkostninger falder, er det kun fair, at forbrugerne også får adgang til vores produkter billigere. Vi følger prisudviklingen tæt, og vi håber på et tidspunkt at nå tilbage til de priser, vi havde ved overtagelsen af Burger Shack i 2021.”

Blandt de første til at hæve priserne

Burger Shack, der har i alt ti restauranter, måtte i slutningen af 2021 hæve priserne som følge af eksplosivt stigende fødevarepriser.

“Det var ret massivt. Den ene leverandør efter den anden kontaktede os med varsler om øjeblikkelige prisstigninger, og nogle gjorde det flere gange inden for en kort periode. Eksempelvis steg prisen på oksekød med 40%,” fortæller Christian Tønnesen i pressemeddelelsen.

Han fortæller videre, at det ikke var med god vilje, men af nød:

”Det var vores valg at hæve priserne, og selvom det skete mere af nød end af lyst, står vi ved det valg. Vi var nogle af de første til at tage konsekvensen og hæve vores priser, og derfor mener vi, det er naturligt, at vi er de første til at sætte priserne ned igen, når indkøbsprisen på nogle af vores råvarer falder igen,” siger Christian Tønnesen.

Dansk restaurantkoncern gik fra teknisk insolvens til millionresultat i 2021

Kunderne er vendt tilbage til ombrust burgerkæde - men inflation bremser væksten

Uventede udgifter medvirker til milliontab for Burger Shacks nye ejere

Mere fra FødevareWatch

Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

PORTRÆT: Royal Greenlands nye bestyrelsesformand, Maliina Abelsen, bryder sig ikke om at drifte, men lever til gengæld for udvikling. Og så har hun aldrig haft nogen plan for sin karriere, men i stedet bare sprunget ud i tingene, når hun ikke har kunnet lade være.

Topchef forventer blød landing oven på rekordpriser

Omstændighederne er anderledes i dag med de rekordhøje mælkepriser end ved tidligere ekstraordinære opsving. Den buldrende inflation holder hånden under en voldsom opbremsning, vurderer mejerichef i Arla Foods.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier