Kantinedirektør om hjælpepakker: Undgå forårets fiasko

Politikerne skal til bordet, og når de forlader det, skal kommunikationen være klarere end den var i foråret. Det mener direktør fra kantineselskab, der kalder forårets proces for rodet.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har indkaldt til politiske drøftelser om hjælpepakker. Kantinedirektør kalder forårets proces for rodet, og håber politikerne forskønner kommunikationen denne gang. | Foto: LISELOTTE SABROE
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har indkaldt til politiske drøftelser om hjælpepakker. Kantinedirektør kalder forårets proces for rodet, og håber politikerne forskønner kommunikationen denne gang. | Foto: LISELOTTE SABROE

Politikerne skal drøfte de konkrete hjælpepakker, efter at coronarestriktionerne nu indbefatter 69 kommuner. Det meddelte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på et pressemøde torsdag eftermiddag.

Ved den store nedlukning i foråret havde kantiner mulighed for kompensation, men direktør René Laursen fra kantinevirksomheden Dinner Deluxe var ikke imponeret over den daværende proces.

"Formuleringen ved sidste nedlukning blev lavet ud fra, at det var 14 dages nedlukning, og i virkeligheden var det et halvt år, men uden de lavede om på formuleringen. Så vi smed ud for over en halv million kr. uden at få kompensation. Vi smed alt ud og fik ikke kompensation til et salatblad," siger René Laursen, der driver 35 kantiner.

René Laursen søgte efterfølgende for sit tab, men fik ikke kompensation.

Regner på sæsonafskedigelser

Da trepartsaftalen kom i hus tidligere torsdag, blev det bekræftet, at det også gælder for private kantiner, og det glæder René Laursen.

"Nu overlever vi julen. Vi plejer dog at sæsonafskedige, det kan vi ikke nu, for så tæller det som afskedigelser, og så får vi ikke lønkompensation for de resterende medarbejdere," siger han.

Direktøren er glad for, at der kommer lønkompensation, men han fortæller samtidig, at han må "hjem og regne på" om det kan betale sig, såfremt sæsonafskedigelser ikke bliver en mulighed.

FødevareWatch har kontaktet beskæftigelsesministeriet for et svar på, hvorvidt en virksomhed som René Laursens kan få dispensation til at sæsonafskedige uden samtidig at miste retten til lønkompensation. Det har ikke muligt at få svar på spørgsmålet på nuværende tidspunkt.

Domino-effekt skal kommes iforkøbet

René Laursen, der driver kantiner flere steder i landet, frygter for en dominoeffekt, der rammer ud over de tvangslukkede kommuner.

"Min største udfordring er ikke de ramte kommuner. Det er de omlæggende kommuner uden restriktioner, der også bliver ramt, og muligvis lukker skolerne og dermed kantinerne. Lige nu er det bedre, at de bliver tvangslukket end at der ikke sker noget, for så kan man i det mindste få hjælp," siger René Laursen.

Beskæftigelsesministeriet oplyser, at grundet det store omfang af kommuner der nu er berørt, vil hjælpepakkerne gælde alle kommuner.

"Udvidelsen af lønkompensationen til hele landet sker for at redde så mange arbejdspladser og virksomheder som muligt. Udvidelsen til hele landet skyldes, at når så mange kommuner er underlagt ekstra restriktioner, vil det i realiteten være virksomheder i hele landet, som vil være påvirket af situationen," skriver beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Kantinekoncern efter massehjemsendelse: Orla Hav bør i praktik i det virkelige liv

Erhvervsordfører til frustrerede catering-aktører: Det er svært for alle

Frokostleverandør: Krisekassen er for længst tom 

Regeringen kommer restauranter i møde med aftale om hjælp

Minister venter aftale om kompensation for restauranter onsdag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter