FødevareWatch

Horesta: Ny aftale vil redde mange job

Brancheorganisationen Horesta, der i de første dage efter nedlukningen af 38 har kristeret regeringen for ikke at have styr på hjælpen til pressede restauratører og hoteller, roser nu samme regering for den nye aftale.

Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix

Der klappes i hænderne hos Horesta, efter at regeringen og arbejdsmarkedets parter har justeret på lønkompensationsordningen, så den er tilpasset den aktuelle nedlukning i 38 kommuner og alle ramte virksomheder i hele landet.

"Det er utrolig vigtigt, at der er blevet lyttet til vores budskaber. Nedlukningen rammer vores erhverv ekstremt hårdt på et tidspunkt, hvor vi i ti måneder har været underdrejet af restriktioner. Genindførelsen af lønkompensation giver virksomhederne mulighed for at fastholde deres ansatte, og det redder rigtig mange i erhvervet fra at miste deres arbejde," siger Kirsten Munch, politisk direktør i Horesta, i en pressemeddelelse.

Hun vurderer, at både restauranter, hoteller, møde- og konferencevirksomheder samt kantinevirksomheder vil kunne få gavn af ordningen. Videre opfordres regeringen til at sikre den samme kompensation på virksomhedernes udgifter, som der nu er kommet på lønninger.

"Vi er i en situation i vores erhverv, hvor nedlukningen svarer til den, vi havde i foråret. Derfor er der også brug for at se tilsvarende på, hvordan alle ramte virksomheder kan få kompensation til de faste udgifter, og at virksomhederne kan få dækket deres udgifter ved nedlukningen. Det er for eksempel alle de råvarer, der nu ikke kan laves om til måltider," siger Kirsten Munch.

Efter statminister Mette Frederiksen mandag fremlagde planerne om at lukke 38 kommuner ned har brancheorganisationen været frontløber i sin kritik af, at der fra start ikke lå en plan for, hvordan de ramte hotel- og restaurationsvirksomheder kunne sikres overlevelse uden indkomst. Bl.a. er det blevet kritiseret, at restauranter i udgangspunktet ikke kunne få kompensation, hvis de valgte at holde lidt gang i hjulene med salg af takeaway.

Regeringen kommer restauranter i møde med aftale om hjælp

Konkurser har ramt over 1000 fuldtidsstillinger i restaurant- og hotelbranchen

Minister venter aftale om kompensation for restauranter onsdag

Udvalget af dansk julebryg slår rekord

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier