FødevareWatch

Konkurser har ramt over 1000 fuldtidsstillinger i restaurant- og hotelbranchen

Antallet af fyrede fuldtidsansatte i brancherne er næsten fordoblet sammenlignet med sidste år.

Ufaglærte og faglærte tjenere udfylder ikke det samme arbejde, mener restaurantkæder. Her bilede fra Café Norden i København, der dog ikke indgår i artiklen. | Foto: Olivia Loftlund / Ritzau Scanpix.

Allerede inden de seneste coronarestriktioner kom i spil, har konkurserne i hotel- og restaurationsbranchen ramt 1.137 fuldtidsstillinger, hvilket er en stigning på 47 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. 

Det skriver Berlingske på baggrund af en analyse fra brancheorganisationen Horesta, som gør status over konkurserne fra marts til oktober.

"Vores medlemmer er helt afhængige af den hjælp, de kan få, og den har været afgørende for, at virksomhederne er kommet igennem de seneste ti måneders krise. Nu frygter vi, at der kommer endnu flere konkurser, fordi der fortsat mangler klarhed over kompensationsmulighederne for mange," siger Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør for Horesta, til mediet.

Fra marts til oktober i år har der været 191 konkurser blandt aktive hoteller og restauranter. I samme periode af 2019 var antallet 172. De fleste af konkurserne er indtruffet i Region Hovedstaden, der med 102 af konkurserne i brancherne, står for 53 pct. af konkurserne.

Erhvervsorganisation: Varslingssystem har "på ingen måde" hjulpet virksomheder Restaurant- og hotelansatte har arbejdsmarkedets andethøjeste smittetryk Fødevareordfører er lettet over misset ministerpost i 2020

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier