FødevareWatch

Regeringen kommer restauranter i møde med aftale om hjælp

Regeringen har lavet en aftale, der muliggør, at lukkede restauranter i restriktionsramte kommuner kan sælge takeaway og benytte ordning om lønkompensation.

Foto: Marie Ravn/JPA

Sammen med arbejdsmarkedets parter har regeringen indgået en aftale om lønkompensation i de 38 kommuner, der er omfattet af udvidede restriktioner.

Det oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Det vil fortsat være muligt at sælge take-away med den ordningen, regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om torsdag, siger Peter Hummelgaard.

"Ordningern er mere eller mindre én til én det samme, som vi gjorde i foråret. Det betyder, at man vil kunne fortsætte med take-away. Man vil kunne sende tjenerne hjem, men til gengæld have kokkene og enkelt personale tilbage til at levere take-away," siger Peter Hummelgaard.

Modellen er skruet sammen som den lokale lønkompensationsordning fra Nordjylland og lønkompensationsordningen fra foråret.

Alle virksomheder i de ramte kommuner kan altså søge. Det betyder bl.a., at f.eks restauranter kan sende tjenere hjem på lønkompensation, mens andre ansatte som kokke laver take-away, der kan være med til at holde gang i omsætningen, skriver beskæftigelsesminsteriet i en meddelelse.

"Jeg er glad for, at parterne igen tager ansvar for hurtigt at genindføre lønkompensation i de 38 kommuner, som er underlagt skærpede restriktioner," siger Peter Hummelgaard.

Også arbejdsgivernes repræsentant, Jacob Holbraad, er tilfreds, men understreger, at aftalen ikke er gratis for de virksomheder, der benytter den.

Aftalen løber frem til 3. januar, og man er blevet enige om, at det ikke er muligt at få kompensation for tre dage på grund af lav aktivitet i helligdage.

Virksomheder ramt af restriktioner kan sende ansatte hjem og få dækket 75-90 pct. af lønnen. Dog maksimalt 30.000 kr. om måneden.

Hvis de nuværende 38 nedlukkede kommuner i nærmeste fremtid får følgeskab af flere, vil aftalen også omfatte disse kommuner.

De 38 nuværende kommuner er: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Konkurser har ramt over 1000 fuldtidsstillinger i restaurant- og hotelbranchen Nedlukningsbølger medfører selvransagelse i specialølskoncerner Corona har kostet foodservicekæmpe 1,4 millarder  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier