FødevareWatch

Vækstfonden har postet 2,4 mia i danske landbrug

Blandt de gældstyngede danske landbrug, som samlet skylder i omegnen af 350 mia. kr., har omkring 600 landmænd søgt Vækstfonden om hjælp til finansiering. Indtil videre har det udmøntet sig i udbetalingen af 2,4 mia. kr.

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

Det kan være mere end en lille økonomisk hovedpine, hvis man som ung landmand ønsker at etablere sig på egen hånd. I de kommende år skal 1500-2000 landbrug have nye ejere, og i et forsøg på at hjælpe det ellers meget gældsplagede erhverv, står Vækstfonden klar med nye milliarder, der kan agere hånd under de mest risikable del af landmændenes finansiering.

Det skriver Børsen.

"Vi har til nu hjulpet over 600 landmænd med finansiering af 2,4 mia. kr. - enten i direkte lån fra os eller ved, at vi har kautioneret for lån. Det har fået finansieringspakker på i alt mere end 10 mia. kr. til landbruget til at falde på plads. Og jeg ser ingen hindringer for, at vi i de kommende fem år mindst kommer til at bistå med finansiering af tilsvarende beløb til generations- eller ejerskifter samt investeringer i ekspansion. Mindst,” siger Vækstfondens direktør Christian Motzfeldt til avisen.

Mælkefamilie i kæmpe konkurs – storbank risikerer milliontab

Ny prognose: Landbrugets indtjening får et milliardløft

Ny grøn fond bliver virkelighed: Nu kan danskerne investere i økolandbrug

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier