FødevareWatch

Landbrug & Fødevarer får grønt lys til Danavl 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lukker sag om planlagte ændringer i de danske svineproducenters avlssystem. "Det udelukker dog ikke, at forskellige aspekter af sagen kan tages op igen," lyder det fra styrelsen.

Foto: Colourbox

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lukker sagen om ændring af Danavls forretningsstruktur.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at "yderligere undersøgelser i sagen ikke vil stå i rimeligt forhold til undersøgelsernes forventede resultat og betydning for konkurrencen."

"Det udelukker dog ikke, at forskellige aspekter af sagen kan tages op igen," fremgår det af pressemeddelelsen.

I 2015 orienterede Landbrug & Fødevarer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om, at organisationen planlagde at ændre strukturen i Danavl. Et udkast blev fremlagt i 2016 med ændringer, herunder vilkår om, at alt salg af Danavls avlsmateriale skulle ske igennem en fælles salgskanal.

Efter udkastet og en række klager åbnede Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en sag. Siden har styrelsen blandt andet gennemført flere store markedsundersøgelser af det påtænkte nye Danavl-system.

Derfor grønt lys

I juli 2017 oplyste Landbrug & Fødevarer, at organisationen ville "tilpasse sit oprindelige udkast til ændringer i Danavl". Formålet med tilpasningerne var at sikre, at forudsætningerne for at opretholde konkurrencen mellem Danavl-aktørerne i Danmark fortsat ville være til stede.

"Ved at justere sine planlagte ændringer af Danavl fjerner Landbrug & Fødevarer de umiddelbare konkurrencemæssige betænkeligheder, der oprindeligt lå til grund for, at vi åbnede sagen. Vi mener nu, at det er lykkedes at sikre, at forudsætningerne for effektiv konkurrence på det danske marked vil være til stede," skriver direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.

Konkurrencesag i landbruget breder sig til Tyskland 

Danavl går i rette med kritikere 

L&F er meldt til bagmandspolitiet med krav om kæmpeerstatning

 

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier