FødevareWatch

Kvotekonges hustru har købt fiskekvoter for 123 millioner

Birthe Kjeldsens selskab ejer kun en glasfiberjolle på knap seks meter, men det har ikke afholdt hende fra at købe fiskekvoter for 123 mio. kr. Hendes mand Henning Kjeldsen sidder ligeledes på store kvoter.

Ifølge en liste fra Greenpeace er Henning Kjeldsen blandt Danmarks fem største kvotekonger. Via hans selskab Gitte Henning A/S sidder han på 15. pct. af kvoterne.

Hans kone, Birthe Kjeldsen, sidder dog også på en større andel. Med hendes selskab Nordstrand Fiskeri, som blev oprettet i 2013, har hun opkøbt fiskekvoter for 123 mio. kr.

Det skriver Berlingske Business.

Det er sket til trods for, at selskabet kun har en glasfiberjolle på godt 5,5 meter.

I februar 2015 anskaffede hun sig en større båd i form af fiskekutteren Anette Dahl, men den blev sendt til ophugning under efter år efter købet, skriver Berlingske Business.

Greenpeace fortæller til avisen, at ægteparrets samlede mængde kvoter overtræder grænsen for, hvor mange fiskekvoter en person må erhverve på en række forskellige fiskearter.

"Det ligner kvotefusk," siger projektleder Sune Scheller fra Greenpeace til avisen.

I efteråret 2015 politianmeldte miljøorganisationen Greenpeace ægteparret Birthe og Henning Kjeldsen fra Skagen. Nordjyllands Politi fastslog dog senere, at ægteparret hver især ikke ejer mere, end loven tillader.

Her er nogle af landets rigeste kvotekonger

Forsker advarede fødevareminister om kvotehul i 2012

Esben Lunde: Jeg har ingen relationer til kvotekonger

Statsrevisorer overvejer klage over Løkke i kvotekonge-sag

Fem personer er politianmeldt i sag om kvotekonger

S anklager Løkke for søforklaring om Lunde-fyring

Socialdemokratiet vil sprede fiskekvoter efter kritik af forvaltning

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier